Ghid de îngrijire pentru părul deteriorat și uscat

Părul uscat și deteriorat este mai dificil de îngrijit și de coafat și necesită o rutină de îngrijire construită pe baza unor ingrediente specifice, care să îi redea sănătatea. Pentru a te ajuta să alegi produsele potrivite, am apelat la sfaturile unui profesionist: Lucian Busuioc, Wella Professionals International Top Artist.

Fie că asta este tipologia genetică a părului tău, fie că l-ai distrus din cauza tratamentelor chimice, părul uscat și fragil necesită un plus de atenție dacă îți dorești să arate frumos și să îl aduci într-o stare mai bună. Dacă nu este spălat cu produsele adecvate, poate crește riscul degradării firelor, dar și a căderii.  În plus, părul uscat trebuie hidratat eficient cu ajutorul unor ingrediente care îi refac bariera naturală protectoare. Află care sunt cele mai bune produse cosmetice destinate părului deteriorat pentru a te bucura din nou de o podoabă capilară sănătoasă!

Șamponul fortifiant – soluția salvatoare pentru părul deteriorat

Păr electrizat, lipsit de strălucire și fire deteriorate? Ai nevoie de cele mai bune produse pentru a-i reda vitalitatea. Primul pas?

„Dacă te confrunți cu un păr vulnerabil este indicat să folosești doar produse din aceeași gamă deoarece conțin substanțe similare. Când vine vorba de alegerea șamponului, optează pentru cele care conțin ingrediente intens reparatoare – care au rolul de a menține părul hidratat și de a-i oferi strălucire”, recomandă Lucian Busuioc, Wella Professionals International Top Artist.

Șamponul  trebuie să aibă o consistență cremoasă, astfel va curăța delicat părul, lăsându-l mai puternic și mai elastic.

Ingrediente benefice pentru părul uscat și deteriorat

  • Creatina –  oferă părului volum natural, fortificându-l și stabilizându-l din interior
  • Phytokeratina –  un amestec de proteine hidrolizate din cereale ce au rolul de a menține părul hidratat și de a-i oferi strălucire.
  • Panthenolul – hidratează și întărește părul. Ajută la reținerea și sigilarea  umidității în firul de păr, prevenind uscarea acestuia.

Măștile  – hidratare eficientă și un boost de vitalitate

Dacă firul de păr se rupe repede, chiar şi la pieptănat, încearcă să introduci în rutina ta de îngrijire o mască puternic hidratantă. Recomandarea specialiștilor: „Dacă ai părul tratat chimic, cu siguranță este și destul de uscat. O mască de păr poate face diferența. Este produsul ideal pentru părul deshidratat, degradat sau tratat chimic deoarece hrănește intens firul și îl protejează de agresiunile zilnice,” mai explică Lucian Busuioc. După aplicarea unei măști, părul este mai rezistent, are un aspect mai hidratat și mai luminos!

În galeria foto de mai sus am inclus câteva produse, alese după sfaturile specialistului, care te vor ajuta să readuci la viață părul uscat și deteriorat!

Foto: Shutterstock

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro