Ghid complet de folosire a măștilor de față și 12 produse potrivite pentru orice tip de ten

Ghid complet de folosire a măștilor de față și 12 produse potrivite pentru orice tip de ten

Măști, măști, măști! Au acaparat complet rafturile magazinelor de beauty. Și trebuie să recunoaștem, vremea asta geroasă e perfectă pentru a ne ghemui sub o pătură pufoasă, cu un tratament reconfortant pe față și o cană cu ciocolată caldă în mâini.

Citește mai departe, vorbim despre răsfăț la superlativ, și îți spunem tot ce trebuie să știi despre măști și efectul lor. În plus, în galeria foto vei găsi 12 produse analizate mai jos, potrivite pentru orice tip de ten.

Curăță în profunzime

Uită de impurități cu aceste măști special concepute pentru o curățare profundă a tenului.

Măștile cu cărbune sunt vedetele momentului, asta pentru că ne ajută să scăpăm de punctele negre chiar de la prima aplicare. Totuși, ai grijă ce cumperi, pentru că sunt sigură că au ajuns și în newsfeed-ul tău de Facebook videoclipurile cu persoane care au probleme în îndepărtarea lor. Cele de calitate îndoielnică îți pot irita tenul, și vei ajunge să îți smulgi masca de pe față cu tot cu firișoarele de păr, dar și cu un strat de piele (auch!). Investește într-un produs cu reputație bună, și vei avea o experiență benefică pentru ten.

Măștile de curățare cu ingrediente naturale pot face minuni când vine vorba de îndepărtarea impurităților. Dacă le folosești în mod repetat, conform instrucțiunilor, vei observa că aceste produse au efecte pe termen lung: un ten mai luminos și mai curat. Cu Pudra de argilă pentru tratamente cosmetice Aslavital, 12,25 lei, te poți juca în funcție de nevoile tenului tău și o poți combina cu diverse fructe, legume sau lactate.

Măștile tip șervețel (sheet masks) sunt minunate pentru că păstrează nutrienții pe piele pentru mai mult timp, iar aceștia pătrund în cele mai adânci straturi ale pielii. Dar care sunt cele mai bune, cele din celuloză sau bumbac, ori cele sub formă de hidrogel? Diferența dintre ele este faptul că cele din celuloză sunt îmbibate în serum, în timp ce măștile sub formă de hidrogel sunt făcute din serum. Concluzia? Cele din urmă sunt mai eficiente, dar sunt și mai scumpe.

Pregătire pentru efecte maxime

Nu e suficient să folosim o mască de față o dată sau de două ori pe săptămână. Importantă este și rutina de dinaintea aplicării tratamentului. Pregătește-ți pielea pentru răsfăț cu ajutorul unui toner. Pro tip: un prosop cald ținut pe față timp de 2-3 minute te va ajuta să îți deschizi porii, pentru ca masca aleasă de tine să poată pătrunde în profunzime.

Tratează zonele dificile

Nose-strips sau acei plasturi pentru îndepărtarea punctelor negre pentru nas acționează în mod asemănător cu măștile pe bază de cărbune activat. Curăță porii în profunzime într-o zonă adesea problematică, mai ales pentru persoanele cu ten mixt sau gras.
Măștile pentru buze conferă hidratare intensă, dar pot avea și efect de augmentare temporară.

Măștile tip eye-patch sunt special concepute pentru zona sensibilă din jurul ochilor. Aplică-le cu încredere pentru un efect de iluminare și bucură-te de aspectul odihnit pe care îl vei avea pe tot parcursul zilei.

Tratament intensiv

Ador măștile cu acțiune pe timpul nopții pentru că îmbină două dintre lucrurile mele preferate: somnul și hidratarea. Avantajul este că îți poți face, la propriu, somnul de frumusețe, în timp ce aceste produse lucrează din greu pentru a-ți hrăni și regenera tenul. Se aplică seara înainte de culcare, pe un ten curățat și pregătit pentru tratament. Ingredientele acestor formule acționează pe o perioadă de opt ore, astfel că tot ce îți rămâne de făcut dimineața este să masezi tenul și apoi să îl clătești.

Măștile ultra-hidratante sunt perfecte pentru persoanele cu ten uscat. Ingredientele precum untul de shea, uleiul de argan sau de cocos sunt cele mai eficiente. Pentru că formulele sunt atât de intens hidratante, dermatologii recomandă să folosim aceste măști numai o dată pe săptămână cel mult, pentru a nu supraîncărca tenul.

Multi-masking este un nou trend în materie de îngrijire a pielii, și implică folosirea unor produse diferite pentru fiecare zonă a feței. De ce? Pentru că nevoile tenului sunt diferite, de exemplu, în zona T, care este puțin mai grasă, față de zona sensibilă a ochilor sau a pomeților.

Trending în Coreea

Este binecunoscut faptul că majoritatea trendurilor legate de îngrijirea tenului provin din Coreea. Este, de asemenea, țara de origine a măștilor tip șervețel, pe care am ajuns să le folosim ori de câte ori simțim că pielea noastră are nevoie de atenție specială. La modă, acum, sunt ingredientele bizare, despre care se crede că pe cât sunt de ciudate, pe atât sunt de eficiente. De exemplu, extractul de melc ajută la ameliorarea cicatricilor și regenerează pielea, iar veninul de albină ar avea acțiune anti-aging.

Probabil că ai văzut deja pe Instagram cea mai recentă modă în materie de măști – Bubble Mask. Formula devine spumantă în contact cu pielea, care este stimulată cu ajutorul bulelor de aer. Tot pe Instagram am ochit și Oma Mask, o mască de față care se contractă atunci când se usucă (da, pentru câteva minute chipul tău va părea foarte ridat). Din fericire, formula are efect de iluminare a tenului, iar pielea ta devine radioasă după clătire. Un alt trend bizar din Coreea mizează pe albirea pielii. Pentru a obține acest efect, producătorii de cosmetice coreeni adaugă în produsele lor ingredientul activ Niacinamide.

Știi deja: atunci când vine vorba de măști, ambalajul este și el un factor de decizie. Coreenii mizează pe produse ochioase, împachetate în recipiente cool și extrem de drăguțe, adesea întruchipând animăluțe simpatice. De multe ori se întâmplă ca unele produse să devină foarte populare pentru că sunt extrem de instagrammable, însă formulele lor nu aduc cine știe ce beneficii tenului.
Din fericire, unele produse coreene au ajuns și la noi. Da, vorbim despre cele cu ambalaje drăguțe și, norocul nostru, cu formule eficiente. Earth Beauty Bubble Sheet Mask, TonyMoly, 29 lei (exclusiv în Sephora) este o mască de curățare care elimină celulele moarte și reglează secreția de sebum. La contactul cu aerul, spuma are efect de gomaj, datorită cărbunelui pe care îl conține. Se aplică pe tenul curat și se lasă să acționeze până la 10 minute, după care se masează delicat până se formează spuma. Apoi o clătești și te bucuri de un ten luminos!

Descoperă produsele din galeria foto și alege-ți armele pentru o sesiune intensă de răsfăț!

Foto: Shutterstock

 

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com