Gestul simplu care îți salvează pielea (albă) în prima zi de plajă

Gestul simplu care îți salvează pielea (albă) în prima zi de plajă

Dacă și tu ai pielea foarte albă la fel ca mine, știi probabil acel sentiment de jenă pe care îl resimți în prima zi de plajă. Așteptai de mult vacanța și erai nerăbdătoare să stai relaxată pe un șezlong, însă în momentul în care trebuie să rămâi în costum de baie realizezi cât de albă ești și cât de bronzați sunt ceilalți. Iată gestul simplu care îți salvează pielea în prima zi de plajă.

Pielea deschisă la culoare sare în evidență pe plajă, mai ales dacă este prima ta zi de vacanță și nu ai apucat să faci plajă până în acel moment. Situația te face să vrei să te bronzezi mai repede pentru a nu arăta ca un far strălucitor, așa că stai toată ziua la soare sperând la acel golden glow. Rezultatul, însă, este atât inestetic, pielea fiind arsă și roșiatică, cât și extrem de nesănătos. De aceea, acest gest simplu îți poate salva pielea albă în prima zi de plajă.

Gestul simplu care te ajută să eviți arsurile în prima zi de plajă

Întâi de toate, produsele cu factor înalt de protecție nu trebuie să lipsească din rutina ta, mai ales dacă ai pielea albă! Apoi, gestul simplu care te ajută să eviți arsurile în prima zi de plajă este aplicarea autobronzantului. De ce? Pentru că pielea ta nu va mai arăta la fel de albă și nu vei mai intra în panică, dorindu-ți să te bronzezi complet din prima zi. Nu vei mai simți presiunea de a te integra în mulțime și, în plus, pielea ta va arăta minunat.

Conform unui mit care circulă prin viu grai, dacă aplici autobronzant înainte să mergi la plajă, nu te vei mai bronza. Nimic mai fals. „Dacă aplici autobronzant înainte să mergi în vacanță, vei obține acel glow de vară înainte să fi fost plecată – clienții mei descriu asta ca un mod de „a sparge gheața”. Este important să nu uiți că autobronzantul nu îți oferă protecție de la soare, iar pe măsură ce nuanța dispare, va apărea bronzul natural”, explică expertul în bronzare Jules Heptonstall, potrivit GLAMOUR UK.

Te mai poți bronza după ce ai aplicat autobronzantul? „Da. Autobronzantul nu îți oferă protecție împotriva razelor UVA și UVB, așa că tot te vei bronza, dar va trebui să porți și cremă de protecție solară”, spune Jules.

Totuși, cum poți evita situația în care bronzul artificial se șterge în pete din cauza apei din piscină sau din mare? „Nu intra în apă cât timp bronzul artificial este încă în dezvoltare (…). Eu încerc să nu intru în piscină în prima zi”, relatează expertul.

Noi recomandăm acest gest pentru a-ți salva pielea în prima zi de plajă, dar și dacă vrei să te ferești de razele nocive ale soarelui și să stai sub umbrelă în perioada vacanței. Iată 10 reguli pentru aplicarea autobronzantului.

Foto: Instagram @alessandraambrosio

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com