Forma unghiei acestei femei a fost un indiciu că suferă de cancer

Forma unghiei acestei femei a fost un indiciu că suferă de cancer

Forma neobișnuită a unghiei unei femei a fost un indiciu că suferă de cancer. Când le-a arătat prietenilor de pe social media o fotografie cu degetul, aceștia au sfătuit-o să meargă la doctor, însă nu se aștepta ca totul să fie atât de grav.

O femeie pe nume Jean Taylor a observat că unghiile ei au o formă neobișnuită și a decis să se sfătuiască cu prietenii de pe Facebook. Jean și-a făcut o poză la unghie și i-a întrebat pe cei care o urmăreau dacă știu de ce aceasta s-a curbat. Răspunsul a fost unul îngrijorător.

Forma unghiei a fost un indiciu că suferă de cancer

După o serie de teste amănunțite, Jean Taylor a aflat că suferă de cancer. Aceasta și-a împărtășit rezultatele pe Facebook, pentru ca toată lumea să știe de simptomul pe care l-a avut ea.

##awareness#2 weeks ago i posted this pic on my wall asking if anyone had seen nails like this. A few google post later…

Posted by JeanJeannie Williams Taylor on Tuesday, 7 August 2018

„În urmă cu două luni, am publicat această poză pe peretele meu, întrebând dacă a mai văzut cineva unghii ca asta. Câteva articole de pe Google mai târziu, am fost sfătuită să merg la doctor. Puțin extrem, m-am gândit…

Am fost dusă la analize de sânge și radiografie a pieptului. Două zile mai târziu, am fost sunată să merg la tomografie și apoi, peste două zile,  la scanare PET și mai multe analize de sânge. Ziua următoare am făcut un test de respirație la plămâni și o scanare la inimă, ziua următoare un RMN și apoi la biopsie pulmonară.

După două săptămâni istovitoare, ieri mi-au venit rezultatele… Cancer în ambii plămâni!!!

Când unghiile se curbează, este adesea legat de boli de inimă sau de plămâni, iar termenul oficial este ”clubbing”, habar nu aveam… Voi??? Sper că această postare să ajute pe cineva în fazele timpurii ale cancerului”, a relatat Jean Taylor.

Mai mulți internauți au spus povești similare în rubrica de comentarii, confirmând că unghiile curbate ca în imagine pot fi un semn că persoana respectivă suferă de cancer la plămâni.

Foto: Instagram @mpnails

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com