Exercițiile cardio nu te vor ajuta să scapi de celulită, iată ce poți încerca în schimb

Exercițiile cardio nu te vor ajuta să scapi de celulită, iată ce poți încerca în schimb

Ultima lună de vară parcă te impulsionează și mai tare să profiți de timpul rămas la piscină sau la plajă. Dacă felul în care corpul tău arată în costumul de baie nu te satisface pe deplin, deși faci exerciții cardio în mod constant, să nu fii surprinsă. Exercițiile cardio nu te vor ajuta să scapi de celulită, așa că iată ce poți face în schimb.

De zeci de ani celulita este unul dintre cei mai aprigi inamici ai costumului de baie. Atunci când te pregătești să te arăți lumii la plajă, parcă este mai evidentă ca niciodată. Probabil te-ai apucat de alergat la începutul verii, însă aspectul de portocală se încăpățânează să rămână. Iată de ce exercițiile cardio nu te vor ajuta să scapi de celulită și la ce să recurgi pentru a o combate.

Exercițiile cardio nu afectează celulita

Celulita apare la femei de toate formele și vârstele, cu diferite stiluri de viață: doar pentru că nu ești sedentară nu înseamnă că ești imună. Unul dintre cele mai mari mituri este acela că exercițiile cardio te vor ajuta să scapi de celulită și să obții acel aspect de piele fină fără imperfecțiuni. Însă experții spun că alergatul sau fitness-ul nu te vor ajuta prea mult în acest sens.

Adevărul este că ai nevoie de o combinație de exerciții diferite, în special genul de exerciții care tonifiază și construiesc mușchii. „Construirea mușchilor prin exerciții ajută limfa (un lichid care ia toxinele din celule și le transportă pentru a le elimina din corp) să circule mai liber prin zonele grase, grăbindu-ți sistemul natural de detoxifiere”, spune chirurgul plastician Nick Rodhes.

Cele mai bune exerciții care te vor ajuta atât cu tonifierea mușchilor cât și cu lupta împotriva celulitei sunt genuflexiunile și fandările. Acestea îți vor îmbunătăți ciruclația și vor ajuta la crearea unui echilibru hormonal în organism.

Cât despre produsele din comerț care promit să te scape de aspectul de coajă de portocală, doctorul Rhodes susține că niciunele nu funcționează. Iată care sunt cele trei tipuri de celulită și cum să îl tratezi pe fiecare în parte.

Foto: Shutterstock

Tags:
,
Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com