Este coafura dezordonată a lui Meghan Markle un gest de putere?

Este coafura dezordonată a lui Meghan Markle un gest de putere?

În urmă cu câteva luni, Meghan Markle șoca fanii Familiei Regale Britanice cu o coafură dezordonată care încălca standardele protocolului. În timp ce majoritatea fanilor au lăudat faptul că adoptă un stil casual și relaxat în ciuda faptului că urmează să se alăture oficial familiei regale, alții au criticat-o pentru că nu respectă protocolul, luând gestul ca pe un afront. Să fie coafura dezordonată a lui Meghan Markle o chestiune ce ține de putere?

Cine ar fi crezut că o simplă coafură ar putea crea atâta vâlvă? Ei bine, când vine vorba de protocolul regal, nu orice coafură este suficient de bună pentru o viitoare membră a Familiei Regale Britanice. În acest context, un consultant de imagine interpretează cocul dezordonat al lui Meghan Markle ca fiind o mutare de putere, și nicidecum o decizie necugetată ori necalculată.

Cocul dezordonat al lui Meghan Markle, un gest de putere

Dr. Anna Akbari, sociolog, consultant de imagine și style guru, a explicat pentru Elle cum coafura lui Meghan Markle ar fi putut fi de fapt un gest de putere. „Există anumite contexte în care a te îmbrăca strategic sub nivelul standardelor demonstrează o atitudine cool. Reprezintă un alt tip de dinamică a puterii decât dacă ai fi purtat un costum”, a explicat Akbari. Cu alte cuvinte, nu înseamnă că nu înțelegi așteptările sau standardele, ci înseamnă că alegi să nu te supui.

Prin această comparație, Meghan Markle pare să înțeleagă standardele protocolului regal pe deplin, însă alege să le ignore. „Felul în care comunicăm este un întreg spectru multi senzorial de mesaje. În concluzie, [Markle] este conștientă că trimite anumite semnale. Cred că nimic din ce face nu este la întâmplare”, este de părere Dr. Akbari.

Cocul dezordonat al lui Meghan Markle, un gest de putere

Cocul dezordonat al lui Meghan Markle, un gest de putere

Așadar, ce semnifică de fapt coafura neconvențională a viitoarei soții a Prințului Harry? Dr. Akbari face o comparație între Meghan și Kate, observând că Ducesa de Cambridge are întotdeauna o atitudine conservatoare. „Aș crede că acesta este modul lui Markle de a spune „Dacă nu o voi învinge la jocul ei, aș putea la fel de bine să îl câștig pe al meu”, a explicat experta. Astfel, Meghan Markle pare să își creeze propriile reguli, posibil din dorința de a evita comparațiile, dar și mai mult pentru a-și concretiza propriul stil.

Mai mult decât atât, de remarcat este și faptul că Meghan își poartă cocul dezordonat la baza cefei, în loc să îl poarte în vârful capului: „Nu este ca și cum ar avea ceva dezordonat pe vârful capului”, explică Dr. Akbari, concluzionând că poziționarea cocului lui Meghan este o strategie de a accepta tradiția, dar a nu i se supune în totalitate.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com