DIY Trend: cărarea adâncă, pe o parte

În noul sezon, magicienii care dictează trendurile în backstage au fost inspirați de individualitate și cotidian – ca urmare, vei putea pune în practică multe idei, cu minimum de resurse. Începem cu cel mai des întâlnit trend, care are și cea mai realizabilă adaptare: cărarea adâncă, pe o parte.

Beneficii
Vecină cu obișnuita cărare într-o parte, dar mult mai dramatică decât aceasta, cărarea adâncă are un efect sesizabil și este ușor de obținut. Îmbunătățirea se datorează volumului pe care îl obții prin separarea părului, pe o singură parte a capului, dându-i astfel greutate. În plus, stilul ascunde asimetria chipului, corectează fețele rotunde și adaugă o notă de mister întregului look. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de câteva reguli de bază, pentru un rezultat cât mai apropiat de ceea ce vedem pe catwalk.

Reguli de bază
Sună ca o împărțire banală a șuvițelor și promitem că nu e cu mult mai mult de atât. Hotărăște-te care este jumătatea ta „mai bună“, testând în oglindă felul în care se așază părul, pe fiecare parte. După ce te-ai decis, ai nevoie de un pieptăn cu dinți deși sau cu codiță ce te va ajuta să trasezi o cărare perfect dreaptă, ținând cont și de felul în care se așază părul pe coroana capului. Hairstyliștii recomandă ca această cărare să înceapă undeva între colțul arcadei și coada sprâncenei.

Stilizare
Da, știm cât de încăpățanate pot fi firele de păr noi care îți înconjoară fruntea așa că atunci când am admirat coafurile perfect netede ale modelelor la asta ne-a fugit prima oară gândul! Nicio problemă, spun experții, și ne recomandă două soluții foarte simple pentru a le domoli. Cea de urgență, dacă nu ai la îndemână produse de styling: umezește un prosop cu apă și o cantitate foarte mică de șampon, tapotează firele rebele și apoi repetă operațiunea doar cu prosopul înmuiat în apă, pentru a îndepărta urma de șampon. Varianta mai sigură este să pulverizezi lac fixativ peste peria ta de păr și să le periezi odată ce ai terminat de așezat cărarea. Imediat după ce elimini aceste mici potențiale probleme, continuă coafura, folosind un gel de păr, de la rădăcina spre vârfuri. Apoi, cu ajutorul unei perii moi, piaptănă în timp ce usuci părul cu uscătorul. Așa vei obține aspectul acela super-sleek, din prezentarea Zac Posen.

Pixelformula  Zac Posen Womenswear  Winter 2015 - 2016 Ready To Wear  New York

Intră în galeria foto pentru a vedea produsele de care ai nevoie pentru realizarea acestui look. 

Foto Yannis Vlamos

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro