Dermatologul lui Kim Kardashian a dezvăluit o cauză surprinzătoare a apariției cearcănelor

Dermatologul lui Kim Kardashian a dezvăluit o cauză surprinzătoare a apariției cearcănelor

Dacă investești bani grei în concealere cu acoperire mare pentru a uniformiza zona de sub ochi… nu ești singura. Uneori, însă, este mai simplu să previi decât să ascunzi. Dermatologul lui Kim Kardashian a dezvăluit o cauză surprinzătoare a apariției cearcănelor, pe care o poți elimina imediat.

Știi deja că una dintre cauzele principale ale cearcănelor este lipsa somnului. Dermatologul lui Kim Kardashian a dezvăluit o altă cauză surprinzătoare a apariției cearcănelor, care are legătură tot cu dormitul, însă nu așa cum ne așteptam.

Dermatologul lui Kim Kardashian a dezvăluit o cauză surprinzătoare a apariției cearcănelor

Chiar dacă dormi opt ore pe noapte și aplici cu conștiinciozitate produse hidratante în jurul ochilor, tot nu scapi de cearcăne. Asta pentru că există mai mulți factori care duc la apariția lor. În primul rând, totul ține de genetică. Dacă ai pielea mai subțire în acea zonă, șansele să elimini cearcănele doar cu ajutorul produselor cosmetice sunt minime.

Totuși, dacă acesta nu este cazul tău, dermatologul lui Kim Kardashian a găsit un potențial „vinovat”. O cauză surprinzătoare a apariției cearcănelor este poziția în care dormi. „Ai tendința să dormi pe o parte sau pe burtă? Oricare dintre aceste poziții îți poate cauza fața să se plieze în pernă și poate pune presiune pe pielea din jurul ochilor”, a explicat dermatologul Harold Lancer, conform InStyle.

„Pentru a evita acest lucru, încearcă să dormi pe spate. Nu ferești doar fața de potențiale riduri (și cearcăne, n.r.), ci și alte zone din corp, precum pieptul”, a dezvăluit dermatologul lui Kim Kardashian. În plus, pentru a preveni apariția pungilor dimineața, dr. Lancer recomandă să dormi cu capul și pieptul la un nivel mai ridicat față de restul corpului. Acest lucru permite fluidelor de la nivelul feței să circule înspre restul corpului, în loc să fie reținute în zona ochilor.

Dacă aceste trucuri nu funcționează pentru tine, atunci singura soluție noninvazivă este machiajul. Iată cum să fixezi anticearcănul astfel încât să nu se strângă în liniile fine de sub ochi.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com