De la ce vârstă începem să folosim produse anti-aging?

De la ce vârstă începem să folosim produse anti-aging?

Pentru orice tânără preocupată de aspectul ei și de îngrijirea pielii, apare inevitabil această întrebare: de la ce vârstă ar trebui să încep să folosesc creme anti-aging?

Începem din start cu o clarificare: produse anti-aging și produse antirid nu înseamnă același lucru. Denumirea lor spune totul: cele anti-aging încetinesc pe cât posibil îmbătrânirea pielii, prevenind apariția ridurilor, în timp ce produsele anti-rid tratează ridurile deja apărute. Dacă momentul în care ar trebui să începem să folosim produsele antirid este destul de clar, există încă nelămuriri legate de începerea folosirii produselor anti-aging.

„Specialiştii susţin că după vârsta de 25 ani se instalează procesul de îmbătrânire. Așa că nu rata startul! 25 de ani este vârsta potrivită pentru utilizarea cremei anti-aging. În fiecare seară!”, consideră Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

Aceste produse cosmetice pot fi aplicate pe față de la primele semne ale îmbătrânirii, indiferent de sex. Mai întâi de toate apar liniile fine, acele riduri de expresie care nu au nicio legătură cu vârsta (apar chiar şi la adolescente). Ridurile de expresie țin de structura feţei şi de mimica ei. Cu trecerea timpului, ţesutul cutanat îşi pierde din elasticitate şi aceste prime linii se transformă în riduri profunde.

Pentru un ten prea tânăr, cremele care au concentraţie mare de antioxidanţi sunt prea puternice şi pot determina apariţia dermatitei de contact ori pot crea sensibilizări. Dar, de la 20 de ani este bine să începem să acordăm atenţie zonei perioculare, ne sfătuiesc specialiştii. În schimb, începând cu vârsta de 25 de ani este momentul propice pentru crema anti-aging, îndeosebi în anotimpul rece.

„Pentru a afla dacă e timpul potrivit să folosești produse de acest tip, ar trebui să faci un un exerciţiu. Relaxează muşchii feţei, fără să zâmbești, fără  să schiţezi nicio mimică. Dacă liniile fine persistă şi în aceste condiţii, înseamnă că, în acest loc pielea a început sa-şi piardă din elasticitate”, ne explică Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

Pentru a amâna cât mai mult instalarea procesului de îmbătrânire, ai grijă la obiceiurile zilnice care te îmbătrânesc prematur (le-am prezentat aici). În plus, poți ține cont și de aceste reguli generale foarte utile:

  • Nu practica demachierea agresivă şi cu produse inadecvate care au la bază solvenţi şi ingrediente dure;
  • Demachiaza faţa şi dimineaţa şi seara indiferent de rutina zilnică;
  • Foloseşte creme hidratante pentru a preveni apariţia ridurilor fine. Pielea uscată este prima predispusă la riduri şi la îmbătrânirea prematură;
  • Evită expunerea la soare fără protecţie. Nu trebuie să lipsească niciodată o cremă de protecţie solară (minim SPF 30) în ruina zilnică de îngrijire. 80% dintre semnele îmbătrânirii sunt cauzate de razele ultraviolete.

Foto: Shutetrstock

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro