De ce să nu aplici fixativ pe față pentru fixarea machiajului

De ce să nu aplici fixativ pe față pentru fixarea machiajului

Rețelele sociale sunt platforme pe care oricine poate împărtăși trucuri de beauty. Totuși, asta nu înseamnă că toate funcționează sau sunt bune pentru tine. Iată de ce să nu aplici fixativ pe față atunci când vrei să îți fixezi machiajul și nu ai un produs potrivit la îndemână.

Există un infinit de trucuri pe care le poți face cu ajutorul fixativului. Totuși, orice ai face, nu îl aplica sub nicio formă pe ten. Dermatologii îți spun care sunt efectele negative pe care le-ai putea suferi.

De ce să nu aplici fixativ pe față

„Fixativul conține substanțe care ți-ar putea irita pielea, cauzând mâncărimi, roșeață și inflamații”, a explicat Amanda Von Dem Hagen, educator internațional și expert în skincare, potrivit GLAMOUR UK.

Mai mult decât atât, „fixativul conține alcool și lacuri care îți vor usca pielea, făcând-o să devină deshidratată și să arate mult mai îmbătrânită”. Și, să fim sincere, nu se compară finișul impecabil dat de un produs de fixare cu textura lipicioasă și inconfortabilă pe care fixativul ar putea să ți-o lase pe față.

Dacă chiar nu ai niciun produs de fixare la îndemână și îți dorești ca machiajul tău să arate finisat, poți încerca să pulverizezi o apă termală prietenoasă cu machiajul.

Iar dacă încă nu ai adăugat în trusa ta de machiaj un spray de fixare a machiajului, nu mai poți continua fără el! Acesta asigură o rezistență crescută a look-ului pentru care ai muncit zeci de minute. În plus, odată cu aplicarea acestui produs vei completa rutina de fixare cu pudră și vei înlătura acel aspect pudrat de mască pe care îl detești.

Pentru a ne asigura că nu vei fi niciodată nevoită să recurgi la acest truc cu fixativul, ți-am pregătit în galeria foto de mai sus recomandările noastre de spray fixator pentru machiaj.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com