De ce nu este indicat să folosești șamponul uscat mai mult de două zile consecutiv

De ce nu este indicat să folosești șamponul uscat mai mult de două zile consecutiv

Șamponul uscat ne-a revoluționat tuturor rutina de haircare, reușind să ne scape de acel aspect inestetic de păr gras, dar și de rădăcinile crescute sau de firele de păr albe. Totuși, ca orice lucru bun din lumea asta, trebuie folosit cu măsură, altfel poate dăuna. Iată de ce nu este indicat să folosești șamponul uscat mai mult de două zile consecutiv.

Ți-am explicat deja aici cum să folosești corect șamponul uscat pentru un scalp sănătos. Chiar și așa, datorită (din cauza) efectelor sale uimitoare, nu ne putem abține să folosim șamponul uscat în fiecare zi de amânare a spălării părului. Însă când această perioadă de amânare depășește două zile, este cazul să ne reconsiderăm rutina.

De ce nu este bine să folosești șamponul uscat mai mult de două zile consecutiv

Potrivit expertului Batiste citat de GLAMOUR UK, Val Benavides, scalpul are nevoie de curățare periodică pentru a rămâne sănătos. „Ți-ai aplica straturi de machiaj unele peste altele în fiecare zi fără să îl ștergi?”, spune Val. Iar întrebarea este una justă. Șamponul uscat te scapă de aspectul inestetic al excesului de sebum din păr, absoarbe aceste uleiuri naturale, însă nu curăță. Ba mai mult, acest produs ar putea lăsa reziduuri care se adună pe pielea capului și pot irita scalpul, dacă nu sunt îndepărtate la timp.

Val Benavides recomandă să nu folosim șamponul uscat prea des, mai precis, nu este indicat să îl folosim mai mult de două zile consecutiv. „Cât de des îl poți folosi depinde de părul și scalpul tău”, explică expertul. „În general, aș spune că șamponul uscat poate amâna spălarea pentru o zi sau două”, concluzionează Val.

Acum că știi de ce nu este recomandat să folosești șamponul uscat mai mult de două zile consecutiv, îl poți folosi cu încredere pentru un plus de glam în zilele în care cu adevărat nu ai timp.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com