De ce nu este indicat să faci sport machiată

De ce nu este indicat să faci sport machiată

Știm că uneori este greu să renunți la machiaj și să te arăți lumii așa cum ești, însă oare chiar merită păstrarea aparențelor? Produsele care îți acoperă imperfecțiunile nu sunt făcute să le porți atunci când faci sport și pot agrava problemele pielii. Iată pledoaria noastră pentru a renunța la ele atunci când mergi la sală.

Nu mai este îndoială, acneea este o problemă care ne afectează stima de sine și poate chiar declanșa depresia. Acesta este și motivul pentru care multe dintre noi nu pot renunța la fondul de ten nici măcar la sala de fitness. Însă acest obicei poate creea probleme și mai mari la nivelul tenului, spun dermatologii.

Machiajul purtat la sport poate agrava problemele tenului

În timpul exercițiilor fizice, vasele de sânge se lărgesc, fluxul de sânge care ajunge la piele se mărește, iar porii se deschid. Dacă ai aplicat machiaj pe ten înainte să începi să faci sport, transpirația și bacteriile vor fi astupate sub straturile de fond de ten. Pielea nu va putea disipa căldura așa cum trebuie, lucru ce o va predispune la pori astupați, explică dermatologul newyorkez Rachel Nazarian, potrivit In Style.

„Blocarea bacteriei și transpirației în porii (acum deschiși) poate lărgi porii de-a lungul timpului și poate cauza puncte negre, în timp ce blocarea căldurii poate la nivelul pielii poate declanșa condițiile tenului sensibile la temperatură, precum rozaceea, provcând în cele din urmă roșeață și un ton neuniform al pielii”, spune dermatologul.

Concluzia? Machiajul acoperă glandele transpirației, iar tu vei avea numai de suferit dacă îl porți la sport. Pori astupați înseamnă erupții acneice grave, sau chiar iritații ale pielii. Merită să riști apariția acestor probleme pentru a-ți ascunde imperfecțiunile de ceilalți? Rezultatul este că se creează un cerc vicios, astfel că problemele tenului nu vor fi niciodată vindecate.

Foto: Shutterstock

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com