Curs intensiv despre măştile faciale

Ce variantă ţi se potriveşte, de ce şi cum se foloseşte – da, ne-am propus să lămurim toate dilemele legate de măştile faciale.

De ce să folosesc o mască dacă mă dau deja cu cremă?

Măştile sunt o variantă concentrată şi polivalentă – te ajută să hidratezi pielea în profunzime, îndepărtează impurităţile acumulate peste zi şi sunt bogate în ingrediente anti-ageing. Cu toate că şi crema de faţă pe care o foloseşti în zori de zi are beneficii pentru piele, principala ei misiune este să hidrateze.

Trebuie să mai aplic şi o cremă după mască?

Depinde foarte mult de tipul măştii pe care o foloseşti. Dacă este o formulă hidratantă, atunci nu este musai. Poţi să te rezumi la un ulei facial sau la un serum – fiecare dintre acestea va spori efectul măştii, iar rezultatele vor fi cu adevărat plăcute. Dacă masca este pe bază de argilă, atunci este important să fie urmată de crema obişnuită.

Când este cel mai bine să folosesc masca?

Cel mai bun moment este seara – chiar înainte să te bagi în pat. Ingredientele ajunse în contact cu pielea vor continua să îşi facă efectul şi în timp ce dormi, atunci când regenerarea naturală este mai activă ca oricând. Nu ai vrea să o aplici dimineaţa, când eşti gata să dai faţă în faţă cu poluarea.

Ce cantitate trebuie să aplic?

Un strat subţire este suficient pentru ca masca să îşi facă efectul. Important este să o laşi să acţioneze exact atâta timp cât este specificat pe etichetă.

Cum să îţi alegi masca: dacă tenul tău este…

  • Uscat: ai nevoie de antioxidanţi (cum sunt vitaminele A,B, C şi E) şi de extracte vegetale: acestea vor împiedica degradarea fibrelor de colagen. De asemenea, ţine cont şi de acidul hialuronic, care captează apa în straturile profunde ale pielii. Încearcă: mască Hydra Végétal, Yves Rocher, 49 lei.

Masca pentru hidratare intensa_Hydra Vegetal

  • Sensibil: trebuie să cauţi proprietăţile calmante pe care le are aloe vera, dar ai nevoie şi de extracte din muşeţel, ceai verde şi castravete pentru a reduce inflamaţia pielii. Încearcă: mască With Aloe, Apivita, 57,99 lei (în Sensiblu).

Apivita family masks

  • Gras sau predispus acneei: trebuie să cauţi produse cu proprietăţi purifiante şi clarifiante – te vor ajuta să domoleşti bacteriile şi excesul de sebum. Aici intervin: argila, cu al ei efect matifiant, extractul din arbore de ceai, uleiurile din citrice. Încearcă: Love Nature Clay Mask, Oriflame, 10,99 lei, sau mască Tea Tree, The Body Shop, 43 lei.

Masc-â de fa+¢-â, cu argil-â +Öi extract din arbore de ceai Love Nature, Oriflame the-body-shop-tea-tree-face-mask-1158790

  • Tern: mergi pe o variantă revitalizantă. Încearcă: mască Planet Spa Revitalising Retreat, Avon, 9,99 lei.

Masca revitalizanta pt tratarea tenului 12.99 lei

 

Foto Guliver/Getty Images

Tags:
,
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro