Gestul simplu care te scapă de cuticulele uscate sau rupte

Gestul simplu care te scapă de cuticulele uscate sau rupte

Ce poate fi mai dureros decât o cuticulă ruptă? În plus, atunci când sunt uscate, cuticulele devin extrem de inestetice și enervante. Se agață în haine, în păr și atunci decidem să luăm problema în propriile mâini, rupând bucățica enervantă de piele moartă. Nimic mai greșit! Acest lucru nu ne provoacă decât durere, răni și sângerări. Iată gestul simplu care te scapă de cuticulele uscate sau rupte.

Dacă nu mergi regulat la manichiură și preferi să te ocupi acasă de acest mic ritual de frumusețe, probabil că ți s-a întâmplat în trecut să ai probleme cu cuticulele uscate sau rupte. Tendința este aceea de a le „curăța” cu ajutorul unei ustensile care le taie. Totuși, specialiștii nu recomandă tăierea cuticulelor. Ce putem face în schimb? Iată un gest simplu care te va scăpa de cuticulele uscate sau rupte odată pentru totdeauna.

Cum scapi de cuticulele uscate sau rupte

Cel mai important sfat legat de cuticule pe care o manichiuristă cu experiență ți-l poate da este să nu le tai. Cu ajutorul unui bețișor special de bambus le poți împinge cu blândețe, fără să le rănești, dacă ți se par inestetice.

Totuși, cum scapi de cuticulele uscate sau rupte? Cel mai simplu gest pe care îl poți face în fiecare zi pentru a vedea schimbări reale este să aplici, desigur, un ulei pentru cuticule. Atunci când sunt deshidratate, ele sunt mai ușor de rupt sau agățat în haine. Sunt inestetice și pot apărea răni dureroase la nivelul lor, chiar și dacă nu ai prostul obicei de a le rupe cu dinții. Dacă aplici uleiul pentru cuticule cel puțin o dată pe zi, în mai puțin de o lună vei observa schimbări în bine. În primul rând, cuticulele tale vor fi în permanență hidratate. În consecință, ele nu vor mai fi atât de inestetice și vor deveni aproape transparente. Un alt avantaj este faptul că le vei putea împinge cu ușurință cu ajutorul unui bețișor special. Însă cel mai mare beneficiu este acela că nu vei mai fi tentată să le rupi cu unghiile sau cu dinții, tocmai pentru că vor fi mereu hidratate.

Da, chiar este atât de simplu să scapi de cuticulele uscate sau rupte. Dacă nu ai un asemenea produs deja în trusa ta, în galeria foto de mai sus ți-am pregătit recomandările noastre de uleiuri de cuticule eficiente.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com