Cum să tratezi arsurile solare în cinci pași

Cum să tratezi arsurile solare în cinci pași

Când visezi la relaxare totală pe plajă, nu te mai gândești la protecția împotriva razelor UV. Am subliniat deja cât este de important să nu te expui la soare pe termen îndelungat și mai ales fără să aplici produse de protecție. Totuși, dacă s-a întâmplat inevitabilul, iată cum să tratezi arsurile solare în cinci pași.

Pe lângă faptul că te expui unui risc crescut de apariție a cancerului la piele în timp, stând cu orele la soare pentru a te bronza vei simți și efecte imediate. Și nu, ne referim la pielea care capătă o nuanță mai închisă, arămie, ci la efectele negative. Arsurile solare nu ne sunt prietene și ar trebui să facem tot posibilul să le evităm. Însă dacă este deja prea târziu să discutăm despre prevenție, iată cum poți scăpa de ele în cel mai scurt timp.

Cum să tratezi arsurile solare

Prevenția este extrem de importantă, așa că data viitoare când plănuiești o zi sau o vacanță întreagă la plajă, folosește acest calculator care îți spune exact cât timp poți sta la soare fără să te arzi. Până una alta, dacă te chinuie roșeața, usturimea și mâncărimile, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a trata arsurile solare. Nu uita că oricât de repede trec, acestea au efecte dăunătoare permanente asupra pielii tale, așa că data viitoare asigură-te că nu uiți produsele de protecție solară acasă și că le reaplici o dată la două ore, conform sfaturilor dermatologilor.

Află cum să tratezi arsurile solare în cinci pași urmând sfaturile din galeria foto de mai sus. Acestea te vor ajuta să grăbești procesul de vindecare și să minimizezi daunele făcute deja de razele UV.

Foto: Shutterstock

 

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com