Cum să retușezi machiajul când ieși în oraș

Ce bine ar fi dacă ar exista un buton de refresh pentru machiaj! Până la noi descoperiri însă am pus la punct un plan de urgenţă în şase paşi. Vestea bună e că nu e nevoie să iei toată trusa de make-up după tine la o întâlnire.

1 Momentul acela în care te uiţi în oglindă şi te întrebi dacă ai fost machiată vreodată. 

Soluţia pentru aceste cazuri este simplă: ai nevoie de un plus de culoare în obraji pentru a înviora trăsăturile.

2 Îţi luceşte tenul. Dacă doar puţin, este în regulă. Dacă luceşte mult, trebuie să ai un plan de rezervă.

Tapotează puţină pudră compactă pe zonele cu probleme – nu este nevoie să acoperi întregul ten. Ţine cont de textura acesteia; este bine să fie destul de diafană, astfel încât rezultatul să fie unul natural.

3 Mascara, creionul, fardul, toate par că migrează când îţi este lumea mai dragă, iar cearcănele sunt primele care le trădează.

Ţine la tine (într-o punguţă de unică folosinţă) un bureţel de latex îmbibat bine în fond de ten. Va corecta rapid chiar şi cele mai încăpăţânate urme de machiaj. Întreabă de aceşti bureţei în toate marile lanţuri de magazine cosmetice.

4 Rujul s-a estompat. Chiar şi cele mai rezistente formule fac asta până la urmă.

Întâi de toate, dacă porţi o culoare de ruj extrem de curajoasă, nu uita să aplici iniţial un creion contur pe toată suprafaţa buzelor – va acţiona ca o bandă dublu-adezivă. Apoi, când eşti în oraş aplică doar un strat de gloss incolor. Partea cea mai interesantă este că nu ai nevoie de oglindă pentru a face asta. Şi nici măcar de o lumină foarte bună.

5 Ai acoperit toate imperfecţiunile, dar fac ce fac şi mai ies la suprafaţă, doar aşa… să îţi facă în ciudă.

Ei bine, aici intervine un mic truc: adaptează culoarea corectorului la cea a tenului după ce ai folosit toate celelalte produse de machiaj (chiar şi pudra bronzantă, dacă este cazul). În acest fel vei avea mai puţin de lucru la „construirea“ nuanţei ideale şi va dura mai puţin retuşarea.

6 Nu ai oglinda la tine…

Dar de fiecare dată ai telefonul la tine. Aşa că întoarce camera spre tine şi vezi exact cum arăţi.

Intră în galeria foto pentru a vedea produsele pe care ți le recomandăm.

Foto Hepta

 

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro