Cum să previi acneea cauzată de ochelarii de soare

Cum să previi acneea cauzată de ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt un accesoriu must-have pe timp de vară, însă tenul nostru nu se împacă prea bine cu ei. Din cauza lor îți pot apărea erupții acneice inestetice în zona nasului. Iată cum să previi acneea cauzată de ochelarii de soare.

Temperaturile extreme ne fac să transpirăm excesiv. Sebumul, machiajul și ochelarii de soare nu fac echipă bună, așa că șansele să ne apară coșuri pe nas sunt foarte mari. Cum previi acneea cauzată de ochelarii de soare? Foarte simplu.

Cum să previi acneea cauzată de ochelarii de soare

„În unele cazuri, ochelarii de soare pot fi cauza erupțiilor acneice. Frecarea, excesul de ulei și impurități în zona în care ochelarii ating pielea pot duce la inflamație și pot bloca porii, ceea ce ulterior se va transforma într-o erupție acneică”, a explicat doctorul Joshua Zeichnar, potrivit In Style.

Cum previi acneea cauzată de ochelarii de soare? „Asigură-te că ochelarii îți vin bine, pentru a minimiza frecarea dintre ei și piele. Curăță regulat ochelarii pentru a îndepărta impuritățile și seubumul, care s-ar putea acumula la suprafață. Dacă porți machiaj sau transpiri foarte mult, probabil va trebui să îți cureți ochelarii mai mult decât o dată pe zi”, a explicat Zeichner.

Dave Allison, fondator al brandului de ochelari de soare Sunday Somewhere, sugerează să curățăm nu doar lentilele ochelarilor, ci și rama, mai ales în zona în care atinge pielea. „Spală toată rama cu săpun și apă pentru a îndepărta orice celule moarte și rămășițe de ulei după ce ai curățat rama cu un șervețel”, a explicat Allison.

Un alt lucru important pentru a preveni acneea cauzată de ochelarii de soare este să îi pui mereu în suportul lor atunci când nu îi porți. „Când nu porți ochelarii, asigură-te că îi păstrezi în cutia lor, pentru a evita acumularea prafului din mediul înconjurător. De asemenea, evită să porți ochelarii pe cap, deoarece părul produce uleiuri de-a lungul zilei care se amestecă cu produsele de păr și care se pot transfera pe ramă și, ulterior, pe zona predispusă la acnee”, a mai spus Dr. Zeichner.

Ce ingdriente să folosești pentru a preveni erupțiile

„Peroxidul de benzoil reduce nivelul de bacterii cauzatoare de acnee pe piele, care duc la inflamații și erupții. Acidul salicilic te ajută să menții porii curați și usucă coșurile care s-au format deja. Dacă acneea ta nu începe să se vindece în două – patru săptămâni după ce ai folosit regulat tratamente pentru acnee, mergi la un dermatolog pentru un tratament personalizat”, sugerează Dr. Zeichner.

Cel mai bine, pentru a nu se ajunge la asta, învață cum să previi acneea cauzată de ochelarii de soare și urmează sfaturile specialiștilor de mai sus!

Foto:

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com