Cum să porți smokey eyes chiar și ziua

Machiajul pe care îl iubește toată lumea pentru senzualitate poate fi purtat chiar și în timpul zilei. Trebuie doar să ții cont de câteva reguli simple.

Îți place, te face să arăți de milioane, dar dacă îl pui în practică după rețeta clasică, riști să dai impresia că ai rămas cu machiajul de cu o noapte înainte. Secretul stă în culorile alese. Atunci când tonurile folosite sunt calde, iar textura este satinată, celebrul machiaj smoky eyes își pierde din dramatism și devine ușor de purtat în orice moment al zilei.

Conturează subtil. Colorează linia pleoapei superioare (da, chiar sub firele genelor) cu un creion maro/brun, apoi clipește de câteva ori pentru a transfera din culoare și pleoapei inferioare.

Întinde bine. Folosește o pensulă fină și întinde pe toată suprafața pleoapei superioare un strat de fard bronz, piersică sau brun. Mișcarea trebuie să fie ușor rotativă – ca și cum ai mânui o baghetă magică și trebuie să o repeți până când culoarea se uniformizează. Aplică ușor aceeași nuanță și pe linia genelor inferioare.

Adaugă un strop de luminozitate. Puțin auriu sau argintiu arată bine în lumina soarelui; tapotează foarte puțin pe centrul pleoapei. La final aplică un strat de mascara.

și cum să îl transformi într-un machiaj de seară

Un fard de pleoape cremos, cu particule strălucitoare, este echivalentul unui smoky eye la cutie. Are aderență bună, are intensitate și se uniformizează imediat. Întinde-l pe suprafața pleoapelor cu ajutorul degetului și conturează cu o pensulă și linia inferioară a genelor. Încheie cu multă mascara pentru volum.

Tags:
,
Daniela Nitulescu
daniela.nitulescu@glamour.ro