Trending now: matte bold lips

Dintre toate tendințele de machiaj anunțate pentru sezonul toamnă-iarnă actual, pe una o remarcăm peste tot: buzele în culori intense, opace, mate. Cu perioada sărbătorilor la orizont, nu este niciun moment mai potrivit să ne „înarmăm” cu rujuri în culori puternice, așa că îți oferim recomandările noastre și trucuri pentru a purta cu atitudine acest trend.

Le-am văzut în prezentările de modă de la Aquilano Rimondi, Dolce&Gabbana sau Giambattista Valli, trend setterii de pe Instagram le iubesc și multe dintre noi, pasionatele de beauty, am uitat de texturile lucioase și ne-am îndrăgostit iremediabil de rujurile mate.

Nici nu este de mirare: această formulă garantează o rezistență impresionantă, o culoare intensă și o aplicare uniformă. Totuși, pentru a te bucura de toate aceste atuuri, este necesar să cunoști câteva trucuri de aplicare a rujurilor mate.

Cum purtăm rujurile mate

Pe cât sunt de frumoase, pe atât sunt de pretențioase. Pentru ca un ruj mat să arate impecabil, așa cum le vedem în fotografii, buzele necesită o pregătire. Astfel te asiguri că și rezistența rujului este chiar cea menționată pe ambalajul său.

  • Exfoliază întotdeauna buzele înainte de aplicarea unui ruj mat. Buzele trebuie să fie perfect netede pentru a putea distribui culoarea uniform. Îndepărtează celulele moarte folosind un scrub: poți alege un produs special pentru asta sau ți-l poți crea chiar tu în casă după aceste rețete DIY.
  • Hidratează buzele înainte de a purta rujul mat. Această formulă va usca întotdeauna buzele, așa că pentru a le menține într-o stare cât mai bună, hidratează-le optim cu un balsam de buze înainte de a purta rujul. De asemenea, după demachiere ai grijă să reaplici balsam de buze.

Ce rujuri purtăm în această iarnă

Inevitabil ne vine o singură culoare în minte: roșu. Însă ai la îndemână atât de multe variante cool pentru iarnă, încât este păcat să te rezumi doar la aceasta. De la nude-uri cu subtonuri reci, la nuanțe feminine de vișiniu și până la nuanțe vampy excentrice.

Ca să te bucuri din plin de culorile sezonului, alege un produs de ultimă generație, cu pigment intens și cu rezistență impresionantă. Recomandarea noastră este rujul lichid mat cu rezistență de până la 16H Superstay Matte Ink de la Maybelline NY (39,90 lei). Culorile intense, datorate tehnologiei cu cerneală și pigmenți super concentrați se pliază perfect trendului acestei ierni (buzele îndrăznețe), însă ce ne-a convins cu adevărat este rezistența impresionantă. Credem că este produsul must-have pentru sărbători (nu vei vedea nicio urmă de ruj pe paharele de șampanie sau pe obrajii partenerului), dar și pentru zilele în care vrei ca buzele tale să fie vedetele look-ului.

Descoperă în galeria foto de mai sus ce nuanțe de ruj se poartă în această iarnă! Tu ce culori  porți pe buze în această iarnă?

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro