Cum să obţii unghii mai puternice în doar câţiva paşi

De câte ori nu ai văzut femei cu unghii lungi, sănătoase şi naturale şi nu te-ai întrebat care este secretul lor? Extrem de glam, unghiile lungi ne-au sedus de fiecare dată când le-am văzut.

Oja semipermanentă sau gelul colorat sunt trucuri la care femeile apelează zilnic pentru a avea mereu o manichiură impecabilă. Totuşi cum ai putea obţine unghiile naturale de care se bucură Rihanna, Gwen sau Beyoncé? Cum să scapi de momentele total neplăcute în care unghiile se rup înainte de a ajunge la forma şi lungimea ideală? Noi am pregătit 9 sfaturi care te vor ajuta să-ţi protejezi manichiura de una singură.

1. Cuticule sănătoase = unghii sănătoase

Dacă ai sta să enumeri de câte ori ţi-ai agresat cuticulele pentru o manichiură perfectă ai pierde şirul cu siguranţă, corect? Ceea ce trebuie să ştii este faptul că aceste pieliţe situate deasupra unghiei nu sunt duşmanul tău. În procesul de creştere ele sunt chiar de ajutor! Unghiile cresc exact în zona de sub linia cuticulelor, deci este foarte important să menţii această zonă sănătoasă şi hidratată. Tăierea sau agresarea lor poate avea efecte neplăcute. Ea protejează unghia de infecţii şi bacterii. Cel mai bine, atunci când eşti tentată să tai, alege o variantă simplă, mai rapidă şi mai puţin agresivă: împinge cuticulele!

2. Întăritorul pentru unghii? Nu este o soluţie!

Ai ajung în magazinul tău preferat, ţi-ai luat produsele de beauty necesare şi în timp ce te plimbi printre rafturi vezi un întăritor de unghii care îţi promite minuni. Mai bine evită-l! Deşi promite unghii mult mai puternice, un întăritor nu aduce beneficii. Unghiile pot deveni atât de tari după folosirea lui, încât se vor rupe şi vor crăpa mult mai uşor.

3. Crema hidratantă este obligatorie? Categoric!

Te speli pe faţă de câte ori trebuie, conform ritualului tău zilnic de frumuseţe, iar apoi aplici cremă, dar de câte ori te-ai spălat pe mâini şi după ai folosit o loţiune hidratantă? Dacă poţi număra aceste dăţi şi nu îţi ajung degetele de la o mână, atunci eşti pe drumul cel bun! Mâinile, ca şi faţa şi restul corpului, au şi ele nevoie constant de hidratare. În acest timp ar trebui să foloseşti şi un ulei pentru cuticule!

4. Foloseşte corect pila!

Lungimea este unul dintre motivele cel mai des întâlnite pentru care unghiile se rup. Dacă acesta nu este adecvată activităţilor şi nevoilor tale zilnice, nu te aştepta să ai unghiile perfecte la care visezi. Lungimea trebuie să-ţi permită să scrii, să foloseşti telefonul sau să faci lucruri în bucătărie fără ca lungimea unghiilor să te încurce. Pentru a le aduce la o lungime corespunzătoare, foloseşte pila. Există însă şi o metodă pe care o poţi folosi ca să nu-ţi strici unghiile în timp ce le scurtezi. Secretul? Pileşte de la exterior, din colţul unghiei, către interior.

5. Baza, cel mai bun prieten în procesul de hidratare şi creştere a unghiilor

Duminica te relaxezi uitându-te la serialul tău preferat şi făcându-ţi manichiura. Primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare pentru o manichiură completă este baza, apoi culoarea, iar la final aplici un lac. Acest lucru se întâmplă cu siguranţă în zilele în care ai timp să-ţi aranjezi mâinile după bunul tău plac. Totuşi, există şi zile în care nu ai timp să realizezi o manichiură completă. Ceea ce trebuie să ţii minte este că nici atunci nu trebuie să sari peste bază! Ea îţi va oferi protecţia şi puterea de care unghiile au nevoie.

6. Alimentaţia îţi afectează unghiile

De multe ori ai auzit că eşti ceea ce mănânci şi poate că îţi vine greu să crezi, dar este adevărat! Alimentele nu au impact doar asupra kilogramelor pe care le pierdem sau le adăugăm, ci şi asupra tenului, părului sau a unghiilor. Consumul de proteine, animale sau vegetale, de zinc şi de fier îţi vor ajuta unghiile să crească. Ce trebuie să eviţi? O dietă bogată în carbohidraţi şi grăsimi!

7. Tot nu vor să crească? Mai oferă-le o mână de ajutor

Unghiile subţiri sunt un semn important al lipsei vitaminelor în organism. Dacă vezi că unghiile tale încă refuză să crească apelează la nişte suplimente pe care le găseşti în farmacie sau pe care ţi le poate recomanda medicul tău!

8. Exfoliază! Exfoliază! Exfoliază! 

Unghiile au nevoie de exfoliere iar ea trebuie să se supună unui program şi unei rutine foarte bine stabilite. Exfolierea face minuni şi unghiile tale vor fi mai sănătoase şi puternice. Cum exfoliezi? Primul pas este să nu foloseşti o pilă obişnuită! Alege un buffer şi cu mişcări delicate şi circulare freacă suprafaţa unghiei.

9. Manichiura, un proces bine stabilit

Nu trebuie să găseşti nicio scuză! În timpul manichiurii reuşeşti să scapi de cuticulele moarte, colţurile dure şi obţii şi o formă superbă la final. Ce nu trebuie să-ţi scape din vedere? Cuticulele şi unghiile sunt mult mai sensibile decât îşi imaginează oamenii, aşa că trebuie să fii foarte atentă, să foloseşti mişcări delicate şi să te înarmezi cu răbdare, de care vei avea clar nevoie!

Foto: Yannis Vlamos

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro