cum să îți transformi look-ul de zi într-unul de seară

Cum să îți transformi look-ul pe parcursul unei zile: de la discretă la excentrică în 3 pași

Știi acele zile interminabile, care încep la 7.00 dimineața la birou, continuă cu o ieșire cu prietenele după serviciu și se termină cu o petrecere în club până în zorii zilei. Cea mai mare provocare: cum ne adaptăm look-ul pentru a fi potrivit pentru fiecare ocazie?

Unele zile sunt atât de încărcate încât o „vizită” acasă pentru a ne schimba ținuta, coafura sau a ne reîmprospăta machiajul sunt doar un vis frumos. Totuși, nu putem avea același look și la birou și la petrecere, așa că trebuie să fim creative și să apelăm la mici artificii care să ne transforme rapid look-ul, cu un efort minim.

O regulă este esențială: efect maxim cu un număr minim de produse. Nu poți să îți iei în geantă o nouă pereche de pantofi sau altă ținută, dar poți oricând să strecori un ruj într-o culoare intensă sau o textură diferită sau un accesoriu statement. Dacă ți se pare dificil să improvizezi, noi te ajutăm cu câteva trucuri simple, dar eficiente, care îți vor transforma look-ul discret de zi într-unul spectaculos de seară, începând de la machiaj, coafură și până la ținută!

1. Machiajul

cum să îți transformi look-ul de zi într-unul de seară

Firește că la serviciu optezi mereu pentru un machiaj discret, cuminte, care să nu atragă atenția. Însă secretul pentru a transforma super-simplu un machiaj de zi într-unul de seară este rujul ales. Pentru birou, cea mai bună opțiune este un ruj cremos cu finish satinat precum Color Sensational de la Maybelline New York. Textura cremoasă a acestui ruj este perfectă pentru momentul zilei pentru că hidratează buzele datorită uleiurilor din compoziție, iar finish-ul satinat îl face să se piardă frumos pe buze, fără să atragă prea mult atenția.

Ce faci dacă ai o întâlnire imediat după ce pleci de la birou? Nimic mai simplu! Schimbă rujul cu unul mat, dar cremos, care nu usucă buzele și nu se strânge, precum rujul Color Sensational Creamy Mattes de la Maybelline New York. Culoarea va fi mai intensă și îți va pune în valoare conturul feminin al buzelor – partenerul tău nu își va mai putea lua ochii de la buzele tale!

Continui cu o ieșire cu prietenele? Nicio problemă, îți poți schimba întreg machiajul doar cu un ruj și mai îndrăzneț. Nimic nu îți va pune buzele mai mult în evidență decât un ruj mat, cu pigmenți saturați, iar recomandarea noastră este Color Sensational Vivid Matte Liquid de la Maybelline New York. Are o bază cremoasă, ceea ce asigură o aplicare uniformă și previne uscarea buzelor. Te bucuri astfel de culoarea intensă a unui ruj mat, însă fără inconvenientul principal al rujurilor mate: uscarea buzelor.

Ziua ta nu se oprește nici aici și trebuie să mai ajungi și la o petrecere seara? Acum chiar trebuie să scoți fashionista din tine și să optezi pentru un ruj cu adevărat curajos. Noi ne-am îndrăgostit de rujul lichid cu finish de vinyl/lucios Vivid Hot Laquer de la Maybelline New York. Culoarea saturată și strălucirea intensă îți vor transforma întreg machiajul într-unul spectaculos.

Vezi cât de ușor îți poți transforma întreg look-ul doar cu un produs atât de versatil, așa cum este rujul? Doar schimbând culoarea sau textura rujului, întreg machiajul capătă un alt aer și poate fi adaptat cu ușurință pentru orice ocazie sau moment al zilei. Așa că ține în geantă toate cele patru texturi de rujuri pentru a fi pregătită pentru orice situație!

Părul

cum să îți transformi look-ul de zi într-unul de seară

Pentru a avea părul pregătit pentru întreaga zi, optează pentru niște bucle lejere la birou, pe care le poți prinde în coadă pentru un look mai discret. Pentru că la un moment dat al zilei plănuiești să îți lași părul liber, alege un elastic care nu lasă urme precum Invisibobble.

Pentru întâlnirea cu iubitul sau cu fetele, adoptă un look romantic lăsându-ți buclele libere și adăugând un accesoriu care să accentueze această latură. Această agrafă rotundă cu accesoriu floral de la Meli Melo ocupă puțin loc în geantă și este efectul de care ai nevoie pentru a da o notă feminină coafurii tale.

Dacă simți nevoia de libertate maximă și nu vrei ca părul să te incomodeze, poți opta pentru o bentiță. Motivele metalice sunt foarte în vogă, așa că această bentiță cu frunze de metal de la H&M va fi perfectă pentru look-ul tău.

A venit momentul pentru look-ul de petrecere, așadar cel mai îndrăzneț. Cum îți poți transforma foarte rapid coafura? Doar lasă capul în jos, joacă-te cu degetele prin păr pentru a mai desface buclele și aplică un spray pentru volum precum Spray V.I.P. Volume in Powder de la Kerastase. Vei avea instantaneu bucle voluminoase și messy, un look perfect pentru party.

Ținuta

cum să îți transformi look-ul de zi într-unul de seară

Alege o ținută basic pentru birou pentru a fi ușor de transformat pentru celelalte ocazii. Poți opta pentru clasicii pantaloni negri și o cămașă interesantă, astfel te poți juca în voie cu combinațiile. Pentru a transforma ținuta după ce pleci de la birou, poți adăuga un colier statement precum acesta de la Parfois sau o combinație de chokere precum cele de la Bershka. În plus, o geantă clutch va încăpea lejer în geanta ta office, așa că include-o în ținuta ta de seară. Acest clutch de la Zara se va integra ușor în orice ținută.

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro