Cum să îți menții părul sănătos atunci când îl coafezi zilnic

Cum să îți menții părul sănătos atunci când îl coafezi zilnic

O adevărată #glamgirl își dorește să întoarcă priviri la fiecare apariție. La birou, la o petrecere cu prietenii, la o plimbare romantică sau în timpul liber, nu încape excepție. Și cum orice apariție reușită este în strânsă legătură cu o coafură perfectă, utilizam instrumentele de coafat pe baza de căldură care ne deteriorează părul pe zi ce trece. Cum facem să îl menținem sănătos și totuși să îl coafăm zilnic? Îți vindem câteva ponturi!

Un păr perfect aranjat este un precum un viciu. Îți dă cea mai bună stare chiar și în cele mai dificile zile, însă vine și cu anumite minusuri la pachet. De cele mai multe ori nu poți obține coafura dorită fără să folosești surse de căldură, iar placa, ondulatorul, uscatorul sau peria, folosite zilnic, îți degradează puțin câte puțin părul. Din fericire, îți poți ajuta părul să facă față cu brio acestor provocări. Nu, nu trebuie să renunți la coafarea lui (nimeni nu îți poate răpi această plăcere): îl poți aranja zilnic și totuși să îl menții sănătos. Cum?

Totul pleacă de la îngrijire

Ca în cazul oricărui lucru, trebuie să începem cu baza. Ai grijă să îl speli cu un șampon blând și hrănitor, care să îi redea hidratarea pierdută în timpul coafării și nu sări niciodată peste balsam. Nu fi zgârcită când vine vorba de măști: cum prinzi un moment liber, dedică-i-l părului tău și oferă-i o mască nutritivă.

Protecția termică este sfântă

Atunci când folosirea plăcii sau a ondulatorului este un obicei zilnic, protecția termică nu are voie să lipsească din rutina ta. Aceasta are rolul de a difuza căldura puternică pe toată lungimea firului de păr și nu o lasă să se concentreze exact pe suprafața de contact pentru a evita șocul termic al părului, mai exact arderea sau ruperea acestuia. Alege un produs pentru protecție termică rezistent la temperaturi înalte și aplică-l pe fiecare șuviță înainte de a o coafa.

Folosește instrumente blânde cu părul tău, care să îl protejeze

Orice sursă de căldură folosești pe părul tău, asigură-te că este de bună calitate. O placă a cărei suprafețe s-au deteriorat, un ondulator care îți prinde firele de păr sau o perie cu dinți prea agresivi își vor pune amprenta în scurt timp asupra părului tău.

Dintre toate instrumentele testate, o perie a reușit să ne atragă atenția și să ne ofere exact ceea ce ne dorim: o coafură glam, fără a ne deteriora părul. Este vorba de peria rotativă Premium Care Brush Activ de la Rowenta, o perie inovatoare care îți poate oferi un păr mătăsos și plin de volum, dar fără să îl agreseze. Rowenta a pus pe primul loc menținerea sănătății părului, tocmai de aceea această perie are doar peri din păr natural.

Cum protejează perii naturali părul?

  • Datorită supleții lor, ajută la separarea perfectă a firelor de păr și îl întind blând în același tip, fără riscul ca firele să facă vreun nod. Peria exercită tracțiune pe păr cu efect 3D și produce un finish mai neted și mai flexibil.
  • Frecarea creată între firele de păr şi perii naturali ai periei contribuie la strălucirea părului și îl păstrează mai sănătos. Perii naturali lasă părul mai mătăsos faţă de cei sintetici.

În plus, învelișul de cașmir, cheratină și ulei de argan permite un transfer perfect de căldură şi o alunecare optimă, astfel părul nu este agresat în timpul coafării şi se menţine mai sănătos și mai strălucitor. Funcția ionică contribuie la perfecțiunea rezultatului final, anulând efectul frizzy pentru un păr perfect neted și mătăsos.

Ok, ne dorim un păr sănătos, dar chiar și așa, nu ne dorim să petrecem ore în șir în oglindă. Peria rotativă Rowenta Premium Care Brush Activ are o putere de 1000 W, cu 2 setări de viteză și de temperatură, ceea ce permite o uscare ultra rapidă și eficientă, în timp ce stilizezi părul.

Peria dispune de două capete, ceea ce îți permite să experimentezi diferite coafuri: capătul de 5 cm îți permite să obții bucle ample sau un păr drept plin de volum, în timp ce capătul de 4 cm îți va oferi bucle mai definite. Ce iubim cel mai mult la această perie este că îți oferă un look profesional chiar la tine acasă, cu un efort redus și cu efecte negative minime asupra sănătății părului.

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro