Cum să îți cureți corect pensulele de machiaj (și cât de des)

Cum să îți cureți corect pensulele de machiaj (și cât de des)

Pensulele de machiaj sunt ajutoarele noastre de nădejde, deci trebuie să le tratăm ca atare. În fond, fără ele nu am reuși să obținem acel efect diafan specific machiajului smokey eyes, și nici nu am putea amesteca suficient contouringul, cât să nu se vadă ce magii facem noi în rutina zilnică ca să arătăm impecabil. De aceea, iată un ghid care te va învăța cum să îți cureți corect pensulele de machiaj.

Printre nenumărații peri fini ai unei pensule de machiaj pot rămâne blocate bacterii, uleiuri și murdărie. Dacă punem aceste lucruri pe față, nu trebuie să ne mai mirăm că ne ies o mulțime de coșuri (din senin!). Este important să știi cum să îți cureți corect pensulele de machiaj, dar și cât de des este necesar să o faci.

Cât de des trebuie să cureți pensulele

Pensulele de machiaj trebuie spălate ca la carte o dată pe lună (cel puțin). Asta nu înseamnă că ele nu trebuie curățate zilnic! Ți-am pregătit în galeria foto câteva produse pentru dezinfectarea rapidă a pensulelor de machiaj, pe care te sfătuim să le folosești în fiecare zi, fără excepție. Vei găsi tot acolo și ustensile folositoare pentru curățarea lunară a pensulelor.

Cum să îți cureți pensulele, pas cu pas

Ai să râzi, dar dacă nu ai niciun fel de soluție de curățare a pensulelor, poți folosi un șampon cu formulă blândă. Iată cum să îți cureți pensulele, pas cu pas.

  1. Adaugă o picătură de șampon/soluție într-un pahar cu apă caldă.
  2. Înmoaie pensulele în apă și învârte-le în recipient, iar apoi masează ușor perii pentru a înlătura murdăria. Poți folosi și ustensila din galeria foto, este foarte practică!
  3. Clătește pensulele cu apă curată, scutură-le sau presează-le cu mâna pentru a îndepărta excesul de apă, iar apoi lasă-le la uscat în poziție orizontală.

Rutina este una extrem de simplă, dar nu trebuie să o neglijezi, mai ales dacă ești pasionată de machiaj. Cât despre curățarea zilnică, este chiar și mai simplu: aplică o cantitate mică de produs dezinfectant pentru pensule pe ele, iar apoi ia un șervețel și șterge-le pe el folosind mișcări circulare.

Când trebuie să arunci pensulele

Am vorbit despre cât de des trebuie să speli pensulele, însă rămâne o nelămurire: când trebuie să arunci pensulele? Ei bine, oricât de strictă ai fi în procesul de curățare a lor, la un moment dat se învechesc, se uzează, și nu mai pot fi folosite. De obicei, pensulele trebuie aruncate după aproximativ 4-5 luni. Probabil vei observa și tu că după acest interval de timp nu le vei mai putea curăța la fel de bine. Un alt criteriu ține de rezistența lor: dacă pensulele tale au început să-și piardă perii, este semn că trebuie să le arunci. Depinde și de calitatea lor, pentru că unele pensule pot rezista și ani de zile dacă le îngrijești corect, așa că fii atentă la ce cumperi!

Acum că ai aflat cum să îți cureți corect pensulele de machiaj, intră în galeria foto pentru a descoperi produsele de care ai nevoie.

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com