Cum să îți ajuți unghiile să se refacă la final de vară

Soare, apă, nisip, vacanță – toate sună minunat, dar îți cer un strop în plus de atenție dacă vrei ca unghiile tale să arate impecabil. Manichiură sau pedichiură, regulile sunt simple.

10 zile de culoare pe unghii au nevoie de refacere

Folosește pila. Vara este bine (a se citi „practic“) să ții unghiile scurte, imediat sub linia buricelor degetelor. La mare, de exemplu, îți va intra mai puțin nisip sub unghii, iar culoarea va rezista mai bine.

Netezește. Folosește un buffer pentru a face mai fină suprafața unghiei, apoi masează un produs pentru îndepărtarea cuticulelor.

Pregătește. Curăță cu dizolvant orice urmă de substanță uleioasă ajunsă pe suprafața unghiei, iar apoi aplică un strat de basecoat – acționează exact ca o bandă dublu-adezivă între culoare și patul unghiei.

Colorează. Straturile de lac, cu cât sunt mai fine, cu atât se usucă mai repede. Așa că mai bine aplici două straturi subtile decât unul foarte gros. Dacă mai aștepți și câteva minute între fiecare aplicare și treci pensula și peste vârful unghiei, chiar poți fi sigură că minunata nuanță aleasă va rezista.

Reîmprospătează. Un strat suplimentar de topcoat cu protecție UV aplicat o dată la câteva zile va menține intensitatea culorii. Ah, și mai este un detaliu important în plin sezon estival: șterge unghiile după ce aplici cremele cu protecție solară. Vei preveni ca tonurile de nude și trandafiriu să devină gălbui.

Însă pentru a realiza toți acești pași, ai nevoie și de produse care să te ajute. Intră în galeria foto și descoperă produsele care îți vor salva unghiile la final de vară!

Foto: PixelFormula

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro