Cum să îți ajuți părul să se regenereze în timpul verii

Oricât de mult ți-ar plăcea vara, trebuie să știi că ea nu este cel mai bun prieten și pentru părul tau. Razele ultraviolete, clorul din piscine, nisipul de pe plajă – toate acestea dăunează părului și îl fac să devină foarte uscat și casant.

Din fericire, există numeroase produse și trucuri care să ne ajute să îl readucem la forma dorită și să îi confere din nou strălucire și forță. Iată ce poți face pentru a-ți ajuta părul să se regenereze mai repede!

1. Bazează-te pe balsam

Folosește unul care să fie superhidratant. Alege o formulă care să conțină substanțe hrănitoare, precum uleiul de cocos.

2. Tunde părul

Deși este o alegere radicală, este de asemenea și cea mai eficientă pentru ca părul să își revină rapid. Oricât de mult ți-ar plăcea coada ta lungă, acele vârfuri despicate nu arată atât de bine – scapă de ele pentru a stimula creșterea sănătoasă a părului. Bucură-te de această ocazie pentru a experimenta o nouă coafură.

3. Folosește apă rece

Atunci când clătești părul de șampon și balsam, folosește apă cât mai rece, însă la o temperatură nu prea scăzută pentru corpul tău. Acest lucru va ajuta la sigilarea cuticulelor, va da strălucire părului și va „îmblâzi” acele șuvițe rebele.

4. Renunță la sursele de căldură

Placa sau ondulatorul nu pot decât să dăuneze și mai mult părului, iar acest lucru este valabil și pentru momentele când părul tău se află într-o formă bună. Dacă totuși simți că nu poți renunța la ele, ia în considerare varianta unui tratament cu cheratină – acesta te va ține departe de nevoia de a folosi placa.

Foto Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro