Cum să îți ajuți părul să crească mai repede

Cum să îți ajuți părul să crească mai repede

Deși există o mulțime de tunsori la modă în 2018 scurte și medii, unele dintre noi nu putem să ne oprim din visat la cosițele lui Rapunzel. Eu una mi-am dorit mereu să am părul cât mai lung, însă exact în momentul în care începea să crească, mă plictiseam și îl tundeam într-un bob scurt. Asta pentru că dura ani de zile să crească câțiva centimetri, și efectiv nu mai suportam așteptarea. 

Pe atunci nu știam decât să aștept și nu credeam în sfaturi pentru accelerarea creșterii, pentru că niciunul dintre cele încercate de mine nu păreau să funcționeze. Însă, de data aceasta, voi lăsa un tricolog să te învețe cum să îți ajuți părul să crească mai repede, invocând informații științifice, nu trucuri inutile așa cum erau cele pe care le încercam eu.

Iain Sallis, tricolog (tricologia fiind ramura dermatologiei care se ocupă cu afecțiunile părului și ale scalpului), a explicat pentru Refinery 29 că totul vine din interior. „Sănătatea corpului tău este inextricabil legată de sănătatea părului”, spune Sallis. „Încerc să le spun paciențilorr mei să se gândească la părul lor ca la o piesă delicată de îmbrăcăminte care se poate strica dacă nu este tratată corespunzător”, mai spune medicul. Dacă vrei să maximizezi potențialul de creștere a părului tău, trebuie să ai grijă la trei aspecte: dietă, îngrijire și coafare.

Să începem cu dieta. „Dacă îți lipsesc anumite minerale, vitamine și proteine, părul tău va începe să crească mai încet. Pentru a duce creșterea părului la un nivel optim, ai nevoie de foarte multe proteine și fier”, explică Sallins. „Carnea roșie, peștele graas și ouăle sunt fantastice pentru păr, pentru că toate conțin amino acizi bogați în sulf pe care corpul tău îi folosește pentru a crea noi celule de păr”, spune doctorul.

În al doilea rând, „sănătatea scalpului este crucială. Există dovezi care sugerează că prezența inflamației la nivelul scalpului ar putea duce la căderea excesivă a părului”. Este indicat să îți speli în mod regulat părul, și dacă ai un scalp problematic, să folosești un șampon dermato-cosmetic sau ceva special formulat pentru problemele tale, fără coloranți și parfum.

Să nu uităm desigur de coafare și de perierea corectă a părului. Folosește un spray de protecție termică de fiecare dată când îți usuci sau coafezi părul cu un instrument care folosește căldura. În plus, nu peria agresiv părul, mai ales atunci când e ud, și află de aici de ce nu trebuie să îți perii părul dimineața. În plus, „când folosești uscătorul de păr, nu îl apăsa direct pe păr sau pe perie, ori căldura va crește exponențial în numai câteva secunde”. Ține fhonul la câțiva centimetri distanță de păr și investește într-o perie de lemn, fiindcă cele de metal se încing și mai tare când le folosești ca să te usuci.

Așadar, știi cum să îți ajuți părul să crească mai repede, deci încearcă să respecți aceste reguli. Ține minte că lungimea nu o vei obține peste noapte, așa că trebuie neapărat să ai și răbdare. Iar dacă te-am inspirat să îți răsfeți părul în perioada următoare, iată 3 tratamente și 7 produse pe care trebuie neapărat să le încerci.

Foto: Pixelformula

 

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com