Cum să fixezi anticearcănul astfel încât să nu se strângă în liniile fine de sub ochi

Cum să fixezi anticearcănul astfel încât să nu se strângă în liniile fine de sub ochi

Știi momentul acela când găsești un concealer care rămâne intact întreaga zi? Nici noi, pentru că oricât de calitativ ar fi produsul, are întotdeauna nevoie de ajutorul nostru. Îți dezvăluim câteva trucuric care te vor ajuta să fixezi anticearcănul, astfel încât să nu se strângă în liniile fine de sub ochi.

Cum să fixezi anticearcănul astfel încât să nu se strângă în liniile fine de sub ochi

Îngrijirea este pe primul loc

Așa cum insistăm de fiecare dată, îngrijirea pielii este pe primul loc. Întotdeauna un ten îngrijit va primi altfel produsele de machiaj decât unul încărcat sau deshidratat. Așadar, ți-am spus deja cuvântul-cheie: hidratarea! Aplică în zona de sub ochi un produs hidratant potrivit pentru nevoile tale.

Alege formula potrivită

Pentru o aplicare impecabilă, trebuie să folosești o formulă pe care să te poți baza, spune makeup artistul Allan Avendano, conform Allure. „Orice prea subțire, prea uscat sau prea hidratant poate cauza strângerea produsului”, spune el. Pentru cliente celebre precum Camila Cabello sau Minka Kelly, Avendano folosește Becca Ultimate Coverage Concealer, care „se mișcă odată cu pielea și are acoperire bună”. Dacă ai pungi sub ochi sau cearcăne mai pronunțate, makeup artistul recomandă MAC Studio Finish Concealer – o formulă mai consistentă, cu o acoperire mai mare.

Folosește-ți degetele

Unii makeup artiști sunt stricți în legătură cu folosirea pensulelor, dar alții spun că secretul stă în aplicarea anticearcănului cu degetele. Căldura pielii tale ajută produsul „să se topească pe piele în loc să stea pur și simplu deasupra ei”. Ai grijă doar să nu ai mâinile reci când realizezi acest pas.

Întinde pielea

Dacă vrei ca anticearcănul să nu se strângă în liniile fine, atunci trebuie să faci aplicarea sa cât mai netedă cu putință. „Uită-te în sus și întinde ușor pielea, aproape ca și cum ți-ai aplica mascara pe genele inferioare, pentru a crea o suprafață plată”, spune makeup artistul Robert Sesnek. Ai grijă, totuși, să nu tragi prea tare de pielea din jurul ochilor, căci este sensibilă și poți face mai mult rău pe termen lung decât bine pe termen scurt.

Lucrează în straturi

Chiar dacă simți nevoia de o acoperire mai mare, makeup artiștii recomandă să o obții cu ajutorul mai multor straturi subțiri. Makeup artistul Kirin Bhatty sugerează să începi cu un strat subțire de anticearcăn lichid cu acoperire mică pe toată zona de sub ochi. După câteva minute, aplică un alt strat subțire de concealer cu acoperire mai mare – repetă până când ai obținut acoperirea dorită.

Fixează cu pudră

Setează tot procesul cu ajutorul tehnicii numită baking (=coacere). Aplică un strat gros de pudră liberă în zona de sub ochi, și lasă produsul să stea acolo câteva eci de minute, până când simți că s-a „copt”, adică s-a topit în piele. La final, îndepărtează excesul de pudră cu o pensulă curată. Această tehnică ar putea adăuga câteva minute bune rutinei tale de machiaj, însă dacă urmează o zi lungă, cu siguranță va merita!

În galeria foto de mai sus, ți-am pregătit câteva anticearcăne care te vor ajuta să obții un look flawless.

Foto:

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com