Cum să fii (în sfârșit!) mulțumită de părul tău

Frigul și aerul uscat al iernii îți pot transforma șuvițele într-unele lipsite de vitalitate. Din fericire, problema este ușor de rezolvat, mai ales atunci când urmezi sfaturile unui expert.

Podoaba capilară se numără printre primele trei trăsături menționate atunci când începem să descriem o persoană și una dintre cele mai memorabile atunci când cunoaștem pe cineva. Legătura dintre stima de sine și aspectul părului există, este susținută de studii, iar o zi în care cosițele ne stau perfect este din start una câștigată, chiar și atunci când termometrul arată mult sub 0 grade.

1. Păr fin, drept și lipsit de volum
Una dintre problemele cele mai răspândite în rândul europencelor, părul fin și lipsit de volum, îți poate da bătăi de cap, pe tot parcursul anului, mai ales atunci când vrei să îl coafezi singură. Iarna, situația se complică și mai mult, iar „în încercarea de a da volum părului fin, de cele mai multe ori ajungem să obținem exact contrariul, pentru că orice produs aplicat excesiv pe acest tip de păr va incărca si va duce la pierderea volumului“, spune Sorin Stratulat, hairstylist, fondator Beauty District și ambasador L’Oréal Professionnel.
Soluția:
Sorin recomandă să folosești produse lejere, pe bază de apă, aplicate doar pe rădăcină și lungimi, evitând vârfurile.„Produsele pentru volum au tendința să asprească textura părului. Usucă-l ținând capul în jos și, la final, pulverizează un spray mineral, precum spray-ul matifiant pentru volum și textură.

2. Păr rebel, cu aspect electrizat
Pentru multe femei, părul rebel reprezintă o luptă eternă, pentru altele, o bătălie inițiată de un anotimp sau altul. Folosirea produselor nepotrivite, purtarea pălăriilor și a căciulilor, tratamentele agresive în salon sau lipsa de hidratare, toate sunt cauze potențiale ale părului ce nu poate fi strunit. Începe prin a-ți procura o perie din fibre mixte, cu efect antistatic, pentru a evita electrizarea șuvițelor.
Soluția: Totul pleacă încă de la spălare și presupune să folosești produse adaptate părului tău, cu formule care țin șuvitele sub control, spune Sorin Stratulat. „O perie rotativă sau un ondulator cu circumferință mare vor face minuni, dacă ai la dispoziție 10 minute după ce părul s-a uscat complet“, recomandă acesta. 

3. Păr ondulat
O treime din femei au părul ondulat sau creț, iar majoritatea consideră că găsirea unei rețete pentru bucle perfect definite este imposibilă. Acest tip de păr este „extrem de sensibil la schimbările de temperatură“, ne avertizează Sorin Stratulat.
Soluția:
Principala lui recomandare este de a nu-l pieptăna deloc după spălare pentru că „alfel se va friza și mai tare“. De asemenea, poți folosi o cremă leave-in care să definească buclele fără să le încarce sau să le mătuiască.

4. Păr degradat
Conform unui studiu realizat de Dove, anul trecut, 77% dintre femeile din întreaga lume sunt îngrijorate de nivelul de degradare al părului lor, iar 55% dintre femei susțin că se simt judecate dacă părul lor arată neîngrijit. Dacă te numeri printre ele, trebuie să știi că există rezolvare.
Soluția:
Învestește într-un uscător de păr foarte bun și apelează la o gamă de îngrijire adaptată gradului de degradare al firului de păr. „Părul uscat are nevoie de hidratare intensă pentru a-și recăpăta aspectul puternic și sănătos, iar pentru asta trebuie să alegem produse de îngrijire bogate în uleiuri esențiale și vitamine“, recomandă Camelia Negrea, hairstylist și ambasador Pantene. Încearcă gama Pantene Pro-V Nature Fusion Oil Therapy cu ulei de argan.

Trucuri de îngrijire, pe timpul iernii:
1. Căldura favorizează penetrarea produselor pentru reparare și hidratare. „Profită de saună și aplică o mască de păr hidratantă, pe parcursul expunerii la căldură“, ne recomandă Sorin Stratulat.

2. Pentru a împiedica fenomenul de electrizare, Camelia Negrea recomandă să folosești un balsam care hidratează în profunzime. „Dacă părul este deja electrizat, pulverizează puțin fixativ pe perie și piaptănă-l“, ne sfătuiește ea.

Intră în galerie să vezi ce produse trebuie să folosești pentru a fii mulțumită de părul tău.

Foto: Taea Thale

Tags:
,
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro