Cum să amâni spălarea părului cu două zile

Toată lumea știe că spălarea părului în fiecare zi nu este indicată, însă știm la fel de bine că părul nu mai arată atât de grozav a doua zi după spălare. Dacă te-ai săturat să-ți maschezi părul lipsit de volum cu diferite bentițe, pălării sau cocuri, încearcă aceste propuneri care îți garantează că părul tău va arăta bine chiar și la a treia zi după spălare!

Prima zi

Profită de textura naturală a părului tău și rezumă-te doar la a-l usca cu foehnul. Pentru mai mult volum, ține părul ridicat la rădăcină în timp ce-l usuci. Pentru a pregăti părul pentru a doua zi, înainte de culcare, secționează părul și aplică un șampon uscat la rădăcină.

A doua zi

Datorită aplicării șamponului, părul se simte la fel de curat precum în ziua spălării; singurul inconvenient este că și-a pierdut din volum. Pentru a i-l readuce, schimbă partea pe care ți-ai făcut cărarea în ziua precedentă – dacă ai avut cărare pe mijloc, poți opta pentru una laterală pe partea care crezi că te avantajează mai bine. Repetă procedeul cu șamponul uscat înainte de culcare pentru a mai asigura încă o zi fără spălare părului tău.

A treia zi

Părul cu siguranță nu mai arată proaspăt spălat și și-a pierdut și volumul, așa că este momentul să îl coafezi. După ce ai aplicat un spray texturizant, ondulează lejer părul cu ajutorul unui ondulator gros. Concentrează-te pe porțiunile din față și nu-ți face griji dacă nu ondulezi toate șuvițele la fel – cu cât arată mai dezordonat, cu atât mai bine.

Foto Yannis Vlamos

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro