Cum să alegi produsele de protecție solară în funcție de tipul tău de ten

Cum să alegi produsele de protecție solară în funcție de tipul tău de ten

Una dintre cele mai importante reguli atunci când vine vorba de îngrijirea tenului este să folosești produsele potrivite pentru nevoile pielii tale. Altfel, nu faci decât să agravezi problemele pe care le ai deja, ori chiar să creezi unele noi. Și cum mereu insistăm că protecția solară trebuie aplicată zi de zi, indiferent de vremea de afară, și produsele cu SPF sunt împărțite pe categorii, în funcție de tipul de ten căruia se potrivesc. 

Un obicei deloc inspirat este să cumpărăm crema de protecție solară doar vara, când ne pregătim pentru o vacanță. Să nu mai spunem că atunci luăm orice cremă cu SPF ne pică în mâini, indiferent de ingrediente și cărui tip de piele se potrivește. Însă niciodată nu este prea târziu să îți adaptezi rutina de skincare nevoilor tenului tău și să începi să adopți obiceiuri benefice pentru piele.

În primul rând, o vom repeta ori de câte ori considerăm necesar: protecția solară trebuie aplicată în fiecare zi, chiar și de mai multe ori, indiferent că plouă, ninge sau sunt nori pe cer. Razele UV ale soarelui nu țin cont de prognoza meteo și au efecte devastatoare asupra pielii, pe termen lung. Chiar dacă pe moment nu le vei observa, ne vei mulțumi peste ani și ani, când tenul tău va arăta impecabil și nu vei avea probleme cu petele pigmentare. De aceea, acest mic ghid te va ajuta să înțelegi cum trebuie să alegi protecția solară în funcție de tipul tău de ten.

Ce protecție solară se potrivește fiecărui tip de ten

În galeria foto de mai sus, am preluat explicațiile specialiștilor citați de GLAMOUR UK pentru a lămuri aceste probleme: ce tip de produs de protecție solară se potrivește pentru tenul gras, sensibil sau uscat? În plus, am selectat și câteva dintre produsele noastre preferate cu SPF ridicat. În fond, cazurile de cancer de piele sunt în continuă creștere, iar această veste ne șochează tocmai pentru că pe piață există o varietate largă de creme cu protecție solară.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com