Cum să alegi forma perfectă pentru unghiile tale

Vara tocmai a început și întotdeauna la început de sezon ne gândim să facem o schimbare. Dacă de cele mai multe ori te gândești să îți schimbi tunsoarea sau culoarea părului, ce-ar fi să-ți schimbi forma unghiilor de data aceasta?

Forme noi apar tot timpul, dar este foarte greu să ții pasul cu toate aceste noi apariții. Nu te ghida doar după trend-urile din acel moment – cel mai indicat este să îți alegi forma unghiilor în funcție de activitățile pe care le ai sau de cât de mult timp petreci îngrijindu-ți unghiile.

Noi îți prezentăm unele dintre cele mai populare forme de unghii și câteva sfaturi despre cum le poți obține. Alege-o pe cea potrivită ție!

  • Unghiile pătrate rotunjite

Această formă este ideală pentru cineva care nu muncește prea mult cu mâinile și îi place să experimenteze cu diferite modele pe unghii. Această formă este potrivită pentru o mulțime de modele și, în plus, unghiile nu sunt prea predispuse la rupere.

Citește și: Cele mai frumoase 20 de modele pentru unghii cu gel

Unghiile pătrate rotunjite

PRO: Sunt foarte practice, neutre și potrivite pentru orice formă de deget.

CONTRA:  Forma este atât de versatilă, încât nu există argumente contra!

Cum le obții: Pilește-ți unghiile rotunde, făcând o mișare de semicerc cu pila. Odată ce unghiile tale sunt rotunde, pilește vârful unghiei, mișcând pila într-o singură direcție (pilitul în mai multe direcții nu este sănătos pentru unghii). La final, mai pilește puțin colțurile pentru a accentua forma rotunjită.

  •  Unghiile scurte rotunjite

Această formă necesită foarte puțină întreținere și totuși arată chic și îngrjită. Este ideală dacă practici vreun sport sau dacă muncești mult cu mâinile.

Unghiile scurte rotunjite

PRO: Aceste unghii se rup foarte greu și necesită foarte puțină îngrijire. Sunt perfecte pentru cele cu degetele lungi.

CONTRA: Pe unghii atât de scurte, modelele sunt mai greu de realizat, însă se găsesc destule variante din care să alegi.

Cum le obții: Cu o unghieră, taie unghiile cât de scurte posibil. Pilește apoi colțurile cu o mișcare curbată pentru a obține forma rotunjită dorită.

  • Unghiile stiletto

Unghiile stiletto sunt potrivite persoanelor mai îndrăznețe care nu se dau în lături de la a încerca cele mai excentrice trenduri. Aceste unghii nu sunt potrivite pentru cele care iau contact cu copii sau lucrează cu mâinile în zona ochilor. Dacă porți lentile de contact, de asemenea îți va fi dificil.

 

Unghiile stiletto

PRO: Aceste unghii cu siguranță vor atrage atenția; vor fi ca un accesoriu pentru orice ținută. Celebtrități precum Rihanna sau Kylie Jenner poartă acest tip de unghii.

CONTRA: Aceste unghii vor îngreuna foarte mult activitățile zilnice și îți va lua destul timp să te obișnuiești cu ele. De asemenea, ele necesită și foarte multă întreținere și sunt foarte predispuse la rupere.

Cum le obții: Din moment ce sunt atât de lungi, probabil vei avea nevoie de extensii acrilice sau din gel. Pentru a obține un rezultat optim, mergi la un salon și cere unghii stiletto sau migdală. Dacă totuși ai unghii lungi naturale și vrei să încerci acest model, pilește pe ambele părți ale unghiei până obții o formă triunghiulară, apoi pilește puțin și vârful pentru a nu fi prea ascuțit.

  • Unghiile pătrate

Unghiile pătrate atrag atenția, însă nu într-un mod exagerat. Dacă îți plac modele clasice și simple, precum o culoare uni sau o manichiură franțuzească, aceasta este forma ideală pentru tine.

Square Nails

PRO: Aceste unghii sunt foarte rezistente și greu de rupt. Sunt potrivite pentru foarte multe modele și perfecte pentru manichiura franțuzească.

CONTRA: Necesită puțină întreținere pentru a păstra forma pătrată, întrucât ele tind să crească într-o formă rotunjită. De asemenea, îți pot face degetele să pară mai scurte.

Cum le obții: Pilește unghiile într-o singură direcție la vârf până ajung pătrate. Pilește apoi și părțile laterale pentru o formă pătrată pefectă.

Foto Yannis Vlamos

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro