Cum să alegi cel mai bun ingredient anti-îmbătrânire pentru tenul tău

Cum să alegi cel mai bun ingredient anti-îmbătrânire pentru tenul tău

Nu ducem lipsă de creme și loțiuni antiaging pe piața produselor cosmetice. Însă, uneori, lista cu ingrediente este atât de lungă și complicată, că nu mai știi ce să alegi. Pentru asta suntem noi aici, te ajutăm să alegi cel mai bun ingredient anti-îmbătrânire pentru tipul tău de ten.

De la Retinol la Vitamina C, am alcătuit un ghid al ingredientelor anti-îmbătrânire, pentru ca tu să poți lua o decizie informată. Mai jos am adunat câteva informații despre fiecare, suficiente cât să îți dai seama dacă tenul tău ar putea beneficia sau nu de pe urma acestor ingrediente.

4 ingrediente anti-îmbătrânire și cum funcționează

„Există câțiva piloni ai produselor cosmeceutice de îngrijire a pielii”, spune Cherry Robinson, președinte al DCL Skincare, pentru GLAMOUR UK. „Acești piloni sunt retinoizii, AHA, peptidele și vitamina C”, explică ea. Vorbim despre fiecare în parte și te lămurim dacă ți se potrivesc sau nu.

Retinolul

Despre retinol am mai vorbit de numeroase ori, și chiar am desființat câteva mituri despre acest ingredient. Este un derivat din vitamina A care vin sub diverse concentrații în produsele de îngrijire a pielii. Are multiple beneficii la nivelul tenului și nu acționează doar împotriva îmbătrânirii. Dimpotrivă, retinolul poate diminua porii, îmbunătăți fermitatea și textura pielii. Pe lângă acestea, ingredientul este eficient în a reduce apariția ridurilor.

Dacă pielea ta nu prezintă semne avansate de îmbătrânire, cel mai bine este să apelezi la un produs cu o concentrație scăzută de retinol. Cel mai bine este să experimentezi pentru a vedea dacă ți se potrivește, să îți hidratezi bine pielea, pentru că poate usca, și să folosești protecție solară cu cel puțin SPF 30.

Peptidele

Despre peptide ți-am vorbit și aici, însă vom relua pe scurt informațiile. Folosirea formulelor cu peptide poate avea beneficii precum îmbunătățirea tonului pielii, reducerea apariției ridurilor și îmbunătățirea fermității. De obicei, cel mai bine este să cauți acele produse care au în formulă o combinație de mai multe tipuri de peptide.

Vitamina C

Vitamina C este un ingredient esențial în lupta împotriva ridurilor, datorită calităților sale puternic antioxidante. Acesta acționează mai ales pentru a anula efectul radicalilor liberi cauzați de expunerea la soare, poluare și stres. După o folosire consecventă vei observa că pielea ta este mai luminoasă, mai curată, iar apariția ridurilor fine este redusă. Este indicat ca produsele cu Vitamina C să fie folosite mai degrabă cu scop preventiv, ori de tratare a semnnelor ușoare de îmbătrânire. În plus, nu uita să aplici SPF după aplicarea unei astfel de formule.

AHA/Acidul glicolic

Acidul glicolic este un acid Alpha Hydroxy, care funcționează pe post de exfoliant. Acesta îndepărtează celulele moarte de la nivelul pielii și încurajează producția de noi celule. Rezultatul? O piele luminoasă, mai catifelată și cu aspect mai tânăr. În plus, acidul glicolic te poate ajuta să estompezi zonele roșiatice rămase în urma acneei ori chiar și cicatricile post-acneice. Așa cum ți-am repetat și mai sus, este important să folosești cremă cu protecție solară dacă ai introdus acizii AHA în rutina ta de skincare.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com