Cum să acoperi arsurile solare de pe față

Nimic nu strică o zi de plajă ca arsurile solare accidentale (acesta este un motiv suficient de bun ca să ai mereu la tine crema cu protecție solară). Nu numai că aceste arsuri sunt dureroase, dar acestea sunt greu de acoperit cu machiaj. Însă nu este imposibil.

Noi am stat de vorbă cu specialiștii din domeniu pentru a afla cum putem acoperi arsurile solare de pe față.

  • Ai grijă de pielea descuamată

Dacă pielea ta este descuamată, ai grijă cum aplici machiajul. Pentru a avea o bază curată și pentru a elimina o parte din celulele moarte, exfoliază-ți pielea cu un prosop cald. Un scrub exfoliant va irita pielea și mai mult.

  • Calmează pielea iritată

Soarele tinde să-ți usuce fața, iar dacă mai ai și câteva arsuri solare, acest lucru te va deshidrata complet. Pentru a calma un ten roșu și iritat, înmoaie un prosop într-un amestec format din lapte și cuburi reci de gheață și lasă-l pe fața ta aproximativ 10 minute. Apoi aplică o cremă hidratantă, prin mișcări circulare, pentru a combate uscarea.

  • Acceptă faptul că nu poți acoperi în totalitate arsurile

Dar se pot neutraliza. „Nu trebuie să aplici mult machiaj pentru a acoperi arsurile. Fondurile de ten îți pot da un aspect neplăcut, mai ales în timpul verii. Dar poți contracara roșeața“, spune Barose. Folosește un produs care reduce roșeața. Poți folosi un primer cu o bază galbenă care lasă pielea să respire și de asemenea, arată complet natural.

  • Transformă arsura într-o culoare naturală

Aplică un blush pe obraji, iar în partea de sus a pomeților aplică un iluminator. De asemenea, poți folosi și un concealer pentru a-ți acoperi cearcănele.

Foto Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro