Cum poți repara un lac de unghii vechi

Toate avem acel lac de unghii pe care l-am purta zile în șir pe unghii fără să ne plictisim. Din păcate, atunci când ne colorăm unghiile, introducem aer în sticlă, ceea ce are ca efect îngroșarea ojei.

Inițial, ea devine mai greu de întins pe unghii, iar în cele din urmă devine de nefolosit. Învață de la experții în manichiură mai multe modalități prin care poți readuce la viață un lac de unghii învechit!

1. Începe prin a curăța pensula ojei. Apa cu săpunul nu te vor ajuta – folosește-te de acetonă. Ia un recipient mic și umple-l cu acetonă (ai grijă să nu folosești unul din plastic, acetona topește plasticul). Învârte pensula în acetonă până ce toate reziduurile sunt îndepărtate și pensula devine din nou flexibilă. Pentru cele mai dificil de îndepărtat, poți folosi un șervețel. Odată ce pensula este curată, pune-o înapoi în sticlă cu tot cu acetona rămasă – aceasta va subția oja, dizolvând polimerii din compoziția ojei.

2. Pune câteva picături de lac de unghii transparent în oja ta preferată și agită bine sticluța. Pentru o culoare personalizată, poți încerca și cu o ojă colorată.

3. Pune sticluța cu lacul de unghii într-un recipient cu apă foarte fierbinte și las-o acolo până ce apa se răcește.

4. Folosește o soluție specială pentru subțierea lacurilor de unghii. Pune puțin câte puțin și verifică până ce obții textura dorită.

Foto Yannis Vlamos

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro