Cum poți înlocui primerul cu un cub de gheață în rutina de machiaj

Cum poți înlocui primerul cu un cub de gheață în rutina de machiaj

Ți-am tot repetat cât de necesar este să folosești un primer înainte să aplici orice altceva pe față, însă iată că am găsit un truc care îl poate înlocui. Îți spunem cum poți folosi un cub de gheață în rutina de machiaj.

Trucul zilei nu vine de la noi ci de la un makeup artist din Los Angeles. Ashley Blue DeFrancesco a descoperit că poate înlocui cu ușurință primerul cu un cub de gheață, și iată care sunt beneficiile acestui artificiu.

Cum poți înlocui primerul cu un cub de gheață

Makeup artistul Ashley Blue DeFrancesco a publicat un tutorial de machiaj pe Instagram în care a înlocuit primerul cu un simplu cub de gheață. Imaginile au devenit virale, tocmai pentru că trucul ei promite o mulțime de beneficii și o economie considerabilă.

https://www.instagram.com/p/BoFZHlgBQsd/?taken-by=ashleybluedef

„Am folosit gheață ca primer din nou și sincer… CHIAR FUNCȚIONEAZĂ”, a scris Ashley în descrierea tutorialului. Mai întâi, makeup artistul a folosit gheața pentru a pregăti pielea iar apoi început să își aplice fondul de ten.

Cum funcționează trucul?

Gabriel De Santino, makeup artist și fondator al brandului Gabriel Cosmetics, a explicat pentru Teen Vogue care sunt avantajele și dezavantajele folosirii unui cub de gheață pe post de primer.

„Gheața poate asigura o bază netedă pe care să aplici machiaj. Totuși, nu va avea acel efect de machiaj rezistent pe care îl asigură un primer. Gheața restricționează fluxul de sânge și strânge pielea, minimizând instantaneu aspectul porilor dilatați, al liniilor fine și al aspectului de umflat și inflamat. Eu îl folosesc pentru a calma ochii umflați, a reduce inflamația coșurilor și pentru o strălucire instantanee”, a explicat De Santino.

În plus, dermatologii recomandă folosirea unui cub de gheață pentru a calma inflamația în cazul acneei. Înfășoară un cub de gheață în material sau într-un șervețel și aplică-l pe coș timp de 20 sau 30 de secunde, de câteva ori pe zi. Acest truc ar trebui să te ajute să reduci inflamația considerabil.

Concluzia? Poți înlocui primerul cu un cub de gheață, însă trebuie să reții că un primer bun poate asigura rezistența machiajului pe durata întregii zile, efect pe care gheața nu îl va avea.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com