Cum îți păstrezi tenul sănătos în sezonul rece?

Frig, vânt, surse de căldură artificiale – toate ne usucă pielea și nu pot fi evitate în sezonul rece. Iarna, pielea ta are nevoie de mai multă atenție pentru un aspect sănătos. Nicoleta Ion, Trainer Repechage România, ne-a împărtășit 10 pași ce trebuie urmați pentru ca tenul nostru să rămână hidratat și proaspăt pe tot parcursul iernii!

În sezonul rece, avem nevoie de mici schimbări în rutina de îngrijire a tenului pentru a-l proteja de factorii externi atât de agresivi în acest sezon. Nicoleta Ion, trainer Repechage România, îți spune astăzi care este rețeta unui ten perfect, chiar dacă vremea de afară nu îți permite. Rețeta se bazează pe 10 pași simpli, pe care este indicat să îi respecți, mai ales în weekend, când ai puțin timp liber. 

Tratamente faciale regeneratoare

Tratamentele faciale regeneratoare sunt ideale pentru orice moment al anului, dar mai ales pentru sezonul rece. În timpul iernii, tenul se usucă mai repede, iar celulele moarte îți vor bloca porii și vor conduce la apariția coșurilor și a erupțiilor cutanate.

Un tratament regenerator, folosit după ce ai exfoliat corect tenul te va ajuta să-ți refaci bariera naturală de colagen a pielii. Astfel, tenul tău va fi protejat pe tot parcursul sezonului rece, iar pielea își va menține strălucirea!

Hidratarea constantă și consistentă

„Alege serumuri hidratante și creme care să îți asigure un conținut crescut de apă în țesuturi”, spune Nicoleta Ion, trainer Repechage România. În sezonul rece hidratarea este cât se poate de importantă. Lipsa de umiditate și vântul îți vor usca pielea, iar aceasta va începe să se crape și să se exfolieze.

Nu ezita să îți exfoliezi tenul!

„Dacă vrei să îți reîmprospătezi tenul, nu trebuie să sari niciodată peste exfoliere. Astfel, vei îndepărta celulele moarte de la nivelul pielii și îi vei reda strălucirea tenului tău! Eu recomand Rapidex de la Repechage, în cura de 14 sau 28 de zile sau One Minute Mask.”

Curățare. Hidratare. Hrănire

Mai ales în sezonul rece, trebuie să fii atentă la curățare, hidratare și hrănire! Nicoleta Ion, Trainer Repechage România este de părere că: „ai nevoie de măști care să mențină efectul de curățare, hidratare și hrănire.

Poți aplica măștile mai ales în weekend, când ai puțin timp liber. Rezervă-ți câteva ore în care să petreci timp cu tine: fă-ți manichiura, pedichiura, exfoliază și aplică măștile hidratante pentru mâini și ten!

Ce faci cu ochii?

„Folosește pliculețe cu ceai! Extractele din plante au un rol puternic antioxidant. Dacă vrei să combați și apariția ridurilor și cearcănele, ține pliculețele la frigider timp de câteva minute, înainte de aplicare!”

Vitaminele sunt foarte importante pentru zona ochilor

„Ochii au nevoie de foarte multă atenție așa că nu ezita să folosești creme și serumuri create special pentru această zonă! Optează pentru produse de îngrijire care conțin vitaminele K, A, C și E, dar și extracte de ginko biloba și aloe vera”, recomandă Nicoleta Ion.

Retinolul, un produs potrivit pentru ochi

Derivatul din vitamina A, retinolul, este un ingredient bun dacă vrei să decolorezi petele pigmentare sau să scapi de liniile violet din jurul ochilor. Trainerul Repechage România recomandă: „Dacă poți, o dată sau de două ori pe săptămână, seara, după ce te-ai demachiat cu atenție, aplică fiole de acid hialuronic sau retinol și lasă-le să acționeze timp de câteva minute.”

Ședințele de tratament la salon, o idee de răsfăț pentru tine și cea mai bună prietenă

Nicoleta Ion, Trainer Repechage România, îți recomandă: „Iubește-te și acordă-ți atenție! Fă-ți cadouri și încearcă să ajungi la salonul cosmetic pentru câteva tratamente faciale!”. Dacă îți este teamă că te vei plictisi singură la salon, o poți lua cu tine și pe cea mai bună prietenă sau pe mama ta.

Masajul facial este un moment de răsfăț acasă

„Masajul facial e o comoară la casa unei doamne și ține loc de retinol, așa că profită de puțin timp liber și masează-ți tenul înainte de culcare”, recomandă trainerul.

Măștile naturale cu efect de hrănire

Măștile cu ingrediente naturale sunt o soluție bună și sănătoasă pentru ten. În principiu, acestea pot fi preparate cu majoritatea ingredientelor din bucătări. Nicoleta Ion, Trainer Repechage România, recomandă ingrediente precum: „miere, suc de portocale, iaurt sau scorțișoară. Poți folosi și măștile performate precum Four Layer Mask de la Repechage pentru un efect mai intens.”

Foto: Shutterstock

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro