Cum îți ferești părul de ger: tratamente leave-in perfecte pentru vremea rece

Cum îți ferești părul de ger: tratamente leave-in perfecte pentru vremea rece

Primăvara întârzie să își facă apariția, iar părul are de suferit din cauza temperaturilor extrem de scăzute și a vântului aspru și rece. Cum îți ferești părul de ger? Tratamentele leave-in nu ar trebui să lipsească din rutina ta în această perioadă.

Agresiunile externe afectează părul la un nivel profund, și îl pot lăsa tern, uscat și greu de coafat. Un șampon și un balsam nu sunt suficiente pentru a feri părul de ger și a-i asigura hidratarea de care are nevoie. De aceea, un tratament leave-in este esențial pe timp de iarnă, pentru o podoabă capilară sănătoasă și strălucitoare.

Ce este un tratament leave-in?

Un tratament leave-in este acel balsam pe care îl aplici pe păr după spălare și nu necesită clătire. În funcție de nevoile tale, alege un astfel de produs cu ingrediente hrănitoare, uleiuri naturale și compuși care vor face părul mai ușor de aranjat. Dacă ai părul gras, este recomandat să folosești un tratament leave-in cu o formulă mai puțin încărcată de uleiuri, însă în niciun caz nu este recomandat să sari peste aces pas în rutina ta, în timpul sezonului rece.

Cum alegi tratamentul leave-in potrivit pentru tine?

Există pe piață o gamă foarte largă de tratamente leave-in, aceste produse fiind personalizate în funcție de nevoile părului. Dacă ai un păr deshidratat, uscat, alege un astfel de balsam care conține ulei de argan, ulei de cocos sau alte uleiuri intens hidratante. Fii atentă atât la ingrediente, cât și la descrierea produsului. Anumite tratamente leave-in sunt potrivite pentru bucle definite, iar altele pentru a domestici și netezi părul electrizat. Dacă vrei să aplici acest balsam înainte de coafarea cu o sursă de căldură, ai grijă ca produsul ales de tine să aibă și protecție termică.

Noi ți-am pregătit în galeria foto de mai sus câteva tratamente leave-in perfecte pentru vremea rece.

Foto: Pixelformula

Tags:
,
Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com