Cum îngrijești tenul după o noapte în care ai dormit machiată

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să ajungem atât de obosite acasă și să spunem pas demachierii înainte de somn. Deși a doua zi am regretat cu siguranță, continuăm să facem aceeași greșeală. Dacă te regăsești în această situație frecvent, află care sunt cei trei pași salvatori pentru tenul tău!

Demachierea zilnică este esențială pentru o piele curată, fie că ai purtat sau nu machiaj în ziua respectivă. Chiar dacă machiajul „hangover” este la modă, să dormi machiată nu este modul corect de a-l obține. Pielea ta are de suferit de pe urma acestui obicei nesănătos: în momentele în care ar trebui să se regenereze, este sufocată de machiaj.

Dacă ai trecut prin asta, probabil știi foarte bine efectele neplăcute ale dormitului machiată: porii sunt blocați, rezidurile rămase pe piele accelerează îmbătrânirea pielii, genele devin mai fragile și cad, pielea se usucă și apar erupții.

Dacă realizezi dimineața ce greșeală ai făcut, nu trebuie să te panichezi. Urmează cei trei pași din galeria foto și promite-ți că nu se va mai repeta!

Foto: Hepta, Shutterstock

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro