Cum să eviți aspectul de ten încărcat atunci când aplici pudra

Cum să eviți aspectul de ten încărcat atunci când aplici pudra

Puțină pudră face minuni la finalul rutinei de machiaj: matifiază tenul și fixează produsele, pentru ca look-ul tău să reziste pe toată durata zilei. Te învățăm să eviți aspectul de ten încărcat atunci când aplici pudra.

Cum arată un machiaj al pielii reușit? Natural, definit, mat în zonele care contează. Pudra este responsabilă pentru acest aspect, însă, aplicată în exces, poate avea un aspect nedorit. Iată cum să eviți acel aspect de ten încărcat atunci când o aplici.

Cum să eviți aspectul de ten încărcat atunci când aplici pudra

Pentru următorul truc, avem nevoie de sfatul unui make-up artist. Cum să eviți aspectul de ten încărcat atunci când aplici pudra? Este simplu, o aplici cu o pensulă mică.

Uită tot ce ai învățat până acum despre aplicarea pudrei, nu ai nevoie de una dintre acele pensule imense, ci de una mică, dar precisă. Iată ce făceai greșit până acum, conform make-up artistului Nam Vo. „Pur și simplu îți aplici pudră pe toată fața”, a explicat ea, pentru Allure. De ce nu funcționează această tehnică? Nu toată suprafața tenului tău are nevoie de matifiere, astfel că riști ca acele zone să aibă un aspect încărcat, de mască.

Tehnica preferată a lui Vo se numește „precision powdering” adică „pudrare precisă”, și presupune folosirea unei pensule de dimensiuni reduse. „Vei vrea să aplici pudra doar în zonele-cheie”, a explicat make-up artistul. Acestea sunt fruntea, nasul și mijlocul bărbiei. Evită să aplici pudră pe pomeți ori pe puntea nasului, totuși, căci acestea sunt zonele care te dau de gol cel mai des. „Chiar dacă sunt lucioase și puțin uleioase, tot arată bine”, spune Vo.

Optează pentru o pensulă mică, rotunjită, precum cele pentru estomparea fardului de pleoape. Aceasta va asigura precizie și o aplicare invizibilă a pudrei, și te va ajuta să eviți acel aspect de ten încărcat.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com