Cum alegi o loțiune tonică pentru tenul sensibil

Cum alegi o loțiune tonică pentru tenul sensibil

Loțiunea tonică este un pas peste care nimeni nu ar trebui să treacă în rutina zilnică de îngrijire a tenului. Aplicarea tonerului completează procesul de demachiere a pielii, îndepărtează impuritățile și celulele moarte și pregătește terenul pentru următoarea etapă: hidratarea. Pentru persoanele cu tenul sensibil, alegerea unei loțiuni tonice care să nu provoace reacții adverse poate fi o povară. Iată cum să alegi o loțiune tonică pentru tenul sensibil, fără riscuri inutile.

Ți-am prezentat aici pledoaria noastră pentru utilizarea zilnică a unui toner. Dacă ai probleme în alegerea unui produs potrivit pentru tipul tău de piele, venim în ajutorul tău. Sfaturile unui specialist sunt cele mai potrivite în acest caz, așa că iată cum să alegi o loțiune tonică pentru tenul sensibil.

Cum alegi loțiunea tonică pentru tenul sensibil

„Loțiunea tonică trebuie să calmeze pielea, nu să determine înroșire sau alte reacții alergice. Acest tip de ten are nevoie de produse atent formulate, pentru a evita iritarea și roșeața. Apelează la ingrediente naturale, cu proprietăți calmante și eivtă formulele pe bază de alcool”, explică Nicoleta Ion, Trainer Repêchage România.

Este esențial să știi care sunt ingredientele care îți provoacă reacții și să le identifici pe eticheta produselor. „Citește cu atenție lista ingredientelor pentru a evita posibilii iritanți și alergeni. Optează pentru produse de îngrijire destinate persoanelor cu tenul hipersensibil și rozacee”, recomandă specialistul Repêchage.

Care sunt cele mai bune ingrediente pentru tenul sensibil?

Atunci când cauți să alegi o loțiune tonică pentru ten sensibil, caută pe etichetă acidul lactic, extractul de alge, hamamelis sau apa de trandafir. Nicoleta Ion recomandă tonerul Hydra4 Tonic de la Repêchage, ppentru formula sa delicată care previne uscarea pielii și îi conferă un aspect revitalizat și luminos.

Pentru mai multe recomandări de loțiuni tonice pentru tenul sensibil, intră în galeria foto de mai sus.

Foto:

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com