Cum a ajuns Prințesa Diana să se tundă scurt

Există păr fabulos și există păr care pur și simplu rămâne în istoria frumuseții – un etalon de frumusețe rezervat Annei Wintour, lui Grace Coddington și Ducesei de Cambridge. Însă înaintea lui Kate și a șuvițelor ei răvășitoare, a fost Prințesa Diana, care a trecut tunsoarea la capitolul royal affair.

Totdeauna o muză a frumuseții cu minunatu-i păr blond, Diana a obținut statutul de icon în momentul în care și-a făcut apariția cu părul scurt – tunsoare care avea să devină un clasic în anii 90. Chiar și în ziua de azi o asociem cu acea tunsoare incredibil de chic – și este greu să ne imaginăm că ar fi purtat altceva. În noua sa carte, Hair by Sam McKnight, stilistul starurilor vorbește despre ședința foto care a inspirat lookul Prințesei și momentul extrem de spontan în care a hotărât că aceea va fi tunsoarea ei. În 1990, în timpul unui shooting pentru British Vogue, McKnight i-a făcut Prințesei o coafură care imita perfect o tunsoare scurtă (da, adevărata putere a unui bun stilist) – iar de acolo, zarurile au fost aruncate.

„I-am făcut părul să pară scurt cu ajutorul tiarei, iar ea a decis că îi place,“ scrie McKnight. „La plecare, Diana m-a întrebat ce aș face cu părul ei dacă aș avea mână liberă. Am sugerat să îl tundă scurt iar ea, spre surprinderea mea, a fost de acord, și l-am tuns chiar atunci, acolo.“

Acesta a fost începutul unei relații de lungă durată între stilist și muza sa. Așa cum povestește McKnight, o vizita săptămânal pe Diana și el a fost cel care a realizat cele mai populare beauty moments ale Prințesei, chiar și acea coafură pe spate, curajoasă și elegantă în același timp, pe care a avut-o la Council of Fashion Designer Awards în 1995. „În timpul unei ședințe foto pentru un portret, Lord Snowdon a avut inspirata idee de a o fotografia cu părul ud…și a arătat incredibil de chic. Așa că am hotărât ca pentru Council of Fashion Designer Awards din New York să încerce acea coafură și în public,“ spune el.

Judecând după numeroasele apariții memorabile ale Prințesei Diana, se pare că parteneriatul său cu McKnight chiar a fost de poveste.

Foto: Hepta.

Daniela Nitulescu
daniela.nitulescu@glamour.ro