crema de ochi

Crema de ochi: cât este marketing și cât este nevoie?

De câțiva ani, un produs de care acum ceva timp abia dacă știam că există a crescut foarte mult în popularitate: crema de ochi. Însă multă lume se întreabă dacă într-adevăr este nevoie de un produs separat, special pentru această zonă sau este doar o nevoie indusă de marketing și consumerism.

Industria de beauty inovează și revoluționează în permanență noțiunea de îngrijire a pielii. Dacă mamele noastre apelau doar la crema hidratantă ca unic produs de îngrijire, acum există serumuri, uleiuri, esențe și… crema de ochi.

Probabil te gândești „de ce trebuie să cumpăr un produs special pentru zona ochilor? Dacă îmi doresc doar hidratare, nu pot aplica crema hidrantantă și în zona ochilor?”. Dacă gândești așa, cu siguranță crezi că industria de beauty a inventat acest produs doar pentru a te face să cheltui niște bani în plus.

Ei bine, așa credeam și eu până să descopăr cât de importantă este îngrijirea pielii (aici îți enumăr doar câteva motive) și să aflu cât de diferită este zona ochilor de restul feței. Trebuie doar să îți dorești să fii informată și apoi vei înțelege de la sine importanța fiecărui ingredient sau produs și cum să te ferești de capcanele diversității de produse.

Cât de necesară este crema de ochi

Pielea din zona ochilor este mult mai subțire decât cea de pe restul feței, implicit și mai sensibilă. Astfel, ea resimte imediat orice schimbare sau amenințare din mediul extern sau intern. Radiația solară, poluarea, stresul, lipsa somnului sau deshidratarea sunt doar câțiva dintre ei.

Sensibilitatea pielii din zona ochilor se datorează și faptului că ea nu prezintă glande sebacee și astfel este mai predispusă uscării și deshidratării. Tocmai de aici pleacă nevoia de a folosi un produs special formulat pentru această zonă a feței.

Totuși, nu trebuie să cauți în mod special denumirea de „cremă de ochi” pe ambalaj. Important este să cauți o cremă adaptată și pentru nevoile acestei zone și cu ingredientele potrivite. Dacă și crema ta hidratantă pentru față corespunde, nu faci o greșeală dacă o aplici și pe zona ochilor. Excepție fac cazurile când zona ochilor este uscată (cum se întâmplă foarte des) și atunci ar trebui să intervii cu o cremă specială pentru ochi.

Cum alegi crema de ochi

Fiind o zonă sensibilă, este esențial să stai departe de ingrediente iritante precum uleiuri esențiale sau parfum. Citește eticheta produsului înainte de a-l cumpăra și asigură-te că nu conține astfel de ingrediente, astfel efectul cremei de ochi va fi nul sau chiar agravant.

În schimb, asigură-te că produsul ales conține ingrediente anti-oxidante și reparatoare, atât de necesare pentru pielea sensibilă a ochilor, amenințată de apariția ridurilor. Foarte important este că conțină și SPF pentru că, așa cum ne place să spunem, crema cu SPF este cea mai bună cremă anti-aging. Foarte important este și ambalajul cremei de ochi. Acesta trebuie să fie un tub (nu un borcănel) opac, de preferat cu pompiță, pentru a feri ingredientele de lumină și aer.

Așa cum spuneam, dacă și crema ta de față îndeplinește aceste condiții, o poți folosi cu succes și pe zona ochilor.

De la ce vârstă ar trebui să o folosești

Pe măsură ce avansăm în vârstă pielea tinde să devină din ce în ce mai uscată și știm deja că pielea uscată este mai predispusă la riduri timpurii. Cum zona ochilor este prima afectată de riduri, dacă știi că ai pielea uscată, ar trebui să introduci crema de ochi în rutina ta în jurul vârstei de 25 de ani.

Foto: 123RF

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro