Ce trebuie să știi dacă vrei să folosești cremă antiaging pentru ochi la 20 de ani

Ce trebuie să știi dacă vrei să folosești cremă antiaging pentru ochi la 20 de ani

Se spune că nu este niciodată prea târziu să începi să ai grijă de pielea ta, însă există, oare, „prea devreme”? În ultimii ani, conceptul de Beauty a început să însemne ceva mai mult decât machiaj. A început să însemne îngrijirea tenului, ritualuri zilnice sănătoase și menținerea tinereții pielii pentru cât mai mult timp posibil.

Presiunea de a arăta bine este mare, iar tentația de a cumpăra cât mai multe produse de îngrijire este pe atât de intensă. Însă, înainte de a da iama în magazinele cu creme, trebuie să știm cu siguranță de ce are nevoie tenul nostru. Din dorința de a amâna cât mai mult apariția semnelor de îmbătrânire, începe devreme să cumpărăm produse antirid, care promit că ne vor menține veșnic tinere. Iar ochii sunt una dintre marile noastre motive de îngrijorare când vine vorba de acest capitol. Iată ce trebuie să știi dacă vrei să folosești cremă de ochi antiaging la 20 de ani.

„Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul de colagen și elastină din piele începe să scadă în mod natural, ducând la o pierdere a fermității, densității pielii, și la apariția liniilor fine și a ridurilor în zona ochilor. Viteza cu care îmbătrânim poate fi accelerată de numeroși factori precum genetica, expunerea la razele UV, dieta, și rutina de îngrijire a pielii (sau lipsa ei)”, spune doctorul estetician și dermatolog Phillip M. Levy, conform Refinery 29. „Aceste pierderi de colagen și elastină se produc atunci când celulele stem dermice – adică celulele mamă pentru depozitele de colagen și elastină ale pielii – devin uzate și obosite”, mai explică doctorul.

Ceea ce trebuie să înțelegem este că factorii care provoacă îmbătrânirea pielii din jurul ochilor sunt numeroși și nu îi conștientizăm suficient. Expunerea la soare sau pur și simplu vizionarea de seriale până târziu în noapte pot avea efecte permanente asupra pielii ochilor, la un nivel mult mai profund decât în restul corpului. „Pielea din jurul ochilor este mai subțire și mai delicată, așa că oboseala, deshidratarea, frecatul (din timpul demachierii) și expresiile tale de zi cu zi pot juca un rol important (în procesul de îmbătrânire)”, explică expertul în îngrijirea pielii Tata Harper.

Luând în considerare toate acestea, răspunsul este: nu, la 20 de ani nu este prea devreme să începem să avem grijă de pielea din jurul ochilor. Totuși, ai grijă ce creme antiagin alegi, să fie potrivite pentru categoria ta de vârstă. Cele pentru persoane de 30+ sau 45+ ani pot fi prea agresive. De obicei, găsești această informație pe ambalaj, așa că fii atentă la asta atunci când îți cumperi produse de skincare. La 20 de ani, poți începe să folosești creme hidratante speciale pentru pielea din jurul ochilor, dar fără efect antiaging. Atât timp cât zona respectivă este hidratată corespunzător, nu este nevoie să exagerezi cu produsele.

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com