Modul surprinzător în care coreencele folosesc apa minerală în rutina de skincare

Modul surprinzător în care coreencele folosesc apa minerală în rutina de skincare

Dacă este cineva demn de urmat în tot ce ține de îngrijirea pielii, acestea sunt coreencele. Tenul lor pare că nu îmbătrânește niciodată, și au o grijă deosebită de el. Iată modul surprinzător în care coreencele folosesc apa minerală în rutina de skincare.

Unul dintre pașii esențiali dintr-o rutină de îngrijire a pielii bine pusă la punct este curățarea. Coreencele sunt conștiente de acest lucru, iar de-a lungul timpului au descoperit fel și fel de trucuri care mai de care mai eficiente. Unul dintre ele este folosirea apei minerale carbogazoase pe ten.

De ce folosesc coreencele apa minerală pentru a-și curăța tenul

Probabil ți se pare ciudat să folosești apă minerală atunci când te speli pe față, însă coreencele susțin că acesta este unul din secretele frumuseții tenului lor. Potrivit Cosmopolitan, apa minerală carbogazoasă are același PH cu cel al pielii tale, așa că șansele să te irite sunt practic inexistente. Dermatologul spune că apa de la robinet are un PH mai mare decât cel al pielii, care poate afecta negativ bariera cutanată.

Mai mult decât atât, apa minerală este foarte eficientă în curățarea în profunzime a porilor și dizolvarea impurităților de pe suprafața pielii. Acest lucru previne apariția erupțiilor acneice cauzate de pori astupați și inflamați. „Apa minerală nu doar te ajută să îți cureți pielea mai în profunzime – carbonatarea ajută la dizolvarea murdăriei și uleiului blocate în pori”, explică dermatologul newyorkez Dendy Engelman.

Un al treilea beneficiu al utilizării apei minerale carbogazoase pe față este că activează circulația. Dioxidul de carbon stimulează fluxul de sânge și oxigen de la suprafața pielii, lucru ce îmbunățește aspectul tenului. „De exemplu, la temperatura camerei, apa carbogazificată devine un vasodilatator [apa normală are nevoie să fie încălzită pentru a avea efect de vasodilatare], ceea ce înseamnă că determină deschiderea vaselor de sânge și aduce sângele către țesutul pielii. Acest lucru îmbunătățește livrarea nutrienților, precum oxigenul, către piele; iar cu cât mai bună este circulația, cu atât mai bine sistemul tău va funcționa și cu atât mai sănătoasă va arăta pielea”, a explicat Engelman.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com