Coafuri pentru fața ovală

Coafuri pentru fața ovală

Există o gamă largă de coafuri pentru fața ovală, perfecte pentru orice ocazie. Această formă este ușor de avantajat cu ajutorul părului, și acceptă orice fel de lungime: păr lung, mediu sau scurt. Este adevărat că avem tendința de a încerca să creem un efect de subțiere la nivelul obrajilor, dar, după cum vei vedea în cele ce urmează, acest lucru este simplu de realizat. 

Înainte să îți arătăm cele mai frumoase coafuri pentru fața ovală, trebuie să vorbim puțin despre proporții. Forma ovală este considerată idealul de chip, așa că nu ar trebui să fie dificil să găsim o coafură potrivită pentru ea. Însă, hai să vorbim despre ce fel de tunsori și stiluri te avantajează.

Coafuri pentru fața ovală

Fața ovală este mai mult lungă decât lată, așa că este ușor de recunoscut. Cele mai potrivite coafuri pentru fața ovală sunt cele care pun în valoare pomeții și linia mandibulei, iar la acest capitol avem de ales din toate lungimile părului: lung, mediu sau scurt. În funcție de gusturile tale, iată ce ți se potrivește.

Pentru părul scurt

Pentru fața ovală și păr scurt se potrivesc tunsorile și coafurile de genul bob sau pixie. Șuvițele rebele pot fi aranjate în așa fel încât să contureze armonios fața în zona obrajilor, astfel încât nu trebuie să te temi că tunsorile scurte te vor face să pari grasă. Mai mult decât atât, pentru forma ovală se potrivesc și tunsorile cu breton, fie el un breton clasic, drept, până la baza sprâncenelor, fie un breton XXL, fie un mini-breton adorabil. În galeria foto de mai sus, ți-am pregătit câteva sugestii pentru fața ovală, și poți intra aici dacă vrei mai multe sugestii de coafuri pentru părul scurt (pentru mirese).

Pentru părul mediu

Cele mai potrivite coafuri pentru fața ovală și păr mediu sunt boburile lungi sau buclele lejere. Părul tuns în scări te va avantaja întotdeauna la această lungime, și va crea senzația de volum, pentru ca buclele tale (sau chiar și părul drept) să nu pară pleoștite. Poți încerca și să îți împletești părul, fie într-o coroniță la baza capului, fie în șuvițe legate la spate. Vei vedea despre ce vorbim în galeria foto de mai sus. Dacă vrei mai multe sugestii de coafuri pentru părul mediu, intră aici!

Pentru părul lung

Dacă ai părul lung, este clar că ai de unde alege! Bucle lejere sau ordonate, valuri scoase dintr-o vacanță la mare (da, despre păr vorbim), sau cocuri elegante perfecte pentru cele mai pretențioase ocazii – toate acestea ți se potrivesc formei ovale a feței. Nu te feri nici de coafurile cu păr strâns la spate. Dacă te temi că fața ta va rămâne prea descoperită în față, o poți complimenta cu câteva șuvițe lăsate libere (ai grijă să nu exagerezi, și nici să nu aplici prea mult produs pe ele – altfel vor părea îmbâcsite). Ți-am pregătit în galeria foto de mai sus câteva imagini cu coafuri pentru fața ovală și păr lung. Dacă vrei mai multe sugestii de coafuri pentru părul lung, intră aici!

Intră în galeria foto de mai sus pentru a vedea toate sugestiile noastre de coafuri pentru fața ovală. Îți garantăm că vei găsi ceva pe gustul tău, care să se potrivească oricărei ocazii!

Foto: Pixelformula/Instagram

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com