Coafuri de mireasă, pentru păr lung

Coafuri de mireasă, pentru păr lung

Ziua nunții este una dintre cele mai speciale din viața unei femei, de aceea, îți dorești ca totul să iasă perfect. De aceea, ți-am pregătit câteva sugestii de coafuri de mireasă pentru păr lung, din care să te inspiri. Coafura trebuie să te pună în valoare, nu să capteze toată atenția, așa că le-am ales pe cele mai elegante, dar suficient de subtile cât să nu îți umbrească frumusețea naturală.

Nu este ușor să alegi dintre atâtea coafuri de mireasă pentru păr lung. Toate sunt superbe și ai vrea să le porți, însă mai dificil este să te hotărăști asupra uneia singure. De aceea, ți-am pregătit un scurt ghid care să te ajute, și care să te inspire. În plus, în galeria foto de mai sus, descoperă imaginile pe care le-am ales pentru această zi specială.

Cum alegi coafura de mireasă

Cel mai bun sfat care te va ajuta să alegi coafura de mireasă, dacă ai părul lung (în cazul ăsta, variantele sunt interminabile de-a dreptul), este să alegi mai întâi rochia și locația. Odată ce ai aceste detalii stabilite, îți va fi mai simplu să știi cum trebuie să îți aranjezi părul. De exemplu, dacă locația este una extrem de elegantă, iar la fel este și rochia, alege o coafură în același stil. Cea mai bună sugestie în acest caz este cocul de balerină accesorizat cu o bijuterie de mireasă, însă nu trebuie să te limitezi neapărat la coafurile clasice. Un alt exemplu este în cazul în care rochia este de inspirație modernă, iar locația este ceva mai prietenoasă și nunta va avea loc într-un cadru restrâns, alături de prieteni și cei mai apropiați ție. Atunci, poți alege o coafură lejeră și poți miza cu siguranță pe împletiturile hippie.

Încearcă câteva dintre stilurile alese, înainte de ziua cea mare

Dacă tot nu te-ai hotărât asupra unei singure coafuri, fă-ți o programare la hairstylistul pe care l-ai ales pentru această ocazie, și asigură-te că aveți amândoi o zi întreagă la dispoziție. Arată-i coafurile pe care le-ai selectat, rochia aleasă, și lasă-l să te sfătuiască: el va ști ce îți stă mai bine conform formei feței, dar și ce se potrivește cu stilul rochiei. Apoi, încearcă-le pe toate pe rând, și fă fotografii fiecărora, din toate unghiurile. Astfel, vei putea compara imaginile și vei afla care dintre ele îți vine cel mai bine. Alegerea va veni de la sine în cele din urmă, datorită comparațiilor pe care le vei putea face.

Nu uita de accesorii

De cele mai multe ori, miresele preferă să poarte în păr accesorii florale, albe, în ziua nunții. Ele sunt extrem de subtile și de rafinate, însă ai grijă să nu exagerezi. Prea multe accesorii în păr ar putea distrage atenția de la frumusețea ta naturală, iar ideea unei coafuri de mireasă pentru păr lung este să te pună cu totul în valoare.

Coafuri de mireasă pentru păr lung

Acum că ai câteva repere, ai nevoie de surse de inspirație cât mai diverse. Ia la îndemână poze cu rochia aleasă, și fotografii din incinta locației în care va avea loc nunta. Apoi, intră în galeria foto de mai sus, și lasă-te inspirată de coafurile de mireasă pentru păr lung pe care le-am ales pentru tine.

Poți intra aici dacă vrei să te inspiri din cele mai celebre coafuri pentru nuntă, purtate de vedete.

Foto: Shutterstock/Instagram

 

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com