Coafuri celebre pentru nuntă: Kate Middleton și-a purtat părul liber, coafat lejer

15 coafuri celebre pentru nuntă: de la Grace Kelly la Kate Middleton

Atunci când plănuiești detaliile pentru ziua cea mare, vrei ca totul să fie și să arate minunat, inclusiv părul. De aceea, coafurile celebre pentru nuntă sunt surse de inspirație de încredere. Grace Kelly, Kate Moss, Jackie Kennedy și, cel mai recent, Kate Middleton, au purtat adevărate capodopere ale hairstiliștilor în ziua nunții lor. Noi le-am selectat ca modele de inspirație, și cu siguranță vei găsi printre ele stilul potrivit pentru tine. 

Printre coafurile celebre pentru nuntă vei regăsi atât cocuri elegante, cât și șuvițe ondulate lejer și ornate cu accesorii florale de inspirație boemă. Felul în care îți aranjezi părul depinde în totalitate de gusturile tale, însă ține cont că trebuie să corespundă cu stilul rochiei și al machiajului de nuntă, pentru a obține o armonie vizuală.

Coafura pentru nuntă: dos and don’ts

Dos

Pentru a nu risca un eșec total în ceea ce privește coafura pentru nuntă, este indicat să o alegi din timp și să o probezi înainte de ziua cea mare. Încearcă cel puțin trei modele care te-au inspirat, ca să te asiguri că faci alegerea potrivită. Astfel, în ziua nunții nu vei fi luată prin surprindere. Ce ar putea merge prost? Ai putea alege o coafură de pe internet care pe model arată bine, dar pe tine nu te avantajează.

Este important și să fii deschisă la sugestii. Alege un hairstilist bun pentru ziua nunții și cu câteva săptămâni înainte rezervă-ți câteva ore pentru a încerca mai multe stiluri. Lasă-l să-ți facă sugestii: el va ști cel mai bine ce funcționează și ce nu pentru forma feței tale și pentru stilul rochiei.

Fă multe poze în timpul acestei ședințe de beauty pre-nuntă. Astfel, dacă ai tendința să te răzgândești pe măsură ce trece timpul, fotografiile te vor ajuta să știi ce coafură îți vine mai bine. În plus, fotografiile trebuie făcute din toate unghiurile: din lateral, din spate, unghiuri din care nu te poți vedea în oglindă. Astfel, vei putea de asemenea să îți alegi și cel mai bun unghi din care să fii fotografiată, iar toate pozele de la nuntă vor arăta fabulos.

Un alt sfat pentru ziua de beauty pre-nuntă este să vii cu rochia de mireasă la tine și să porți o cămașă cu nasturi. Astfel, vei putea proba rochia cu coafura (după ce este terminată pentru a elimina riscul de a te păta cu produse de styling), și te vei putea schimba de haine fără să le tragi pe cap și să strici coafura.

Don’ts

Nu presupune că stilistul tău obișnuit este potrivit pentru nuntă. Uneori este, alteori nu. Însă dacă te duci la el doar ca să îți tundă vârfurile o dată la câteva luni, este un semn că trebuie să cauți pe cineva specializat în coafuri. Caută recomandări de la prietenele tale căsătorite care au trecut deja prin această experiență, și s-ar putea să ai noroc!

Nu îți ascunde șuvițele colorate. Atunci când îți strângi părul sub forma unui coc sau unei coafuri complexe, s-ar putea ca șuvițele tale deschise la culoare să fie strânse în partea de sus a capului, iar în jos să rămână numai părul închis la culoare. Roagă-l pe hairstilist să fie atent la acest aspect și eventual să îți facă șuvițe și în zonele în care lipsesc.

Coafuri celebre pentru nuntă

Indiferent că ai un stil mai elegant, conservator sau, dimpotrivă, cauți ceva lejer și boem, am strâns 16 coafuri celebre pentru nuntă din toate timpurile. Le poți vedea în galeria foto de mai sus!

Foto: Hepta/Northfoto/Instagram

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com