Cleștele de păr al anilor 2000 revine în tendințe

Cleștele de păr al anilor 2000 revine în tendințe

Mai întâi, marii designeri au reînviat elasticele de păr „scrunchie” pentru sezonul primăvară-vară 2018. Acum, a venit momentul pentru un alt trend de beauty demult uitat să revină pe podiumurile prezentărilor de modă, și, eventual, în trusele noastre de ustensile pentru coafat. Cleștele de păr revine în tendințe, după ce a fost la mare căutare în anii ’80 dar și la începutul anilor 2000.

Alexander Wang a readus cleștele de păr în tendințe în cadrul prezentării sale de modă pentru sezonul toamnă – iarnă 2018 – 2019. Majoritatea modelelor care au urcat pe podium au purtat acest accesoriu de păr pe care l-am crezut apus și uitat și l-am îngropat în amintirile noastre din anii 2000.

De coafurile modelelor din cadrul prezentării Alexander Wang s-a ocupat nimeni altul decât renumitul hairstilist Guido Palau. Acesta a revoluționat modul în care purtam cleștele de păr la începutul acestui secol. În locul dimensiunii pe care o dădeam în partea din față cu ajutorul câtorva fire dezordonate pe care le lăsam intenționat să atârne, Palau a ales să creeze o coafură inspirată din wet look. Părul modelelor a fost perfect lipit de cap, fără șuvițe rebele, și strâns la spate cu ajutorul cleștelui.

 

Coafurile create de Guido Palau pentru Alexander Wang sunt deja la mare căutare, și sunt perfecte pentru un look corporate, smart. „Am vrut să arate foarte dinamic și dur”, a spus hairstilistul despre look-ul realizat pentru sezonul toamnă – iarnă 2018 – 2019, potrivit GLAMOUR US.

Foto: Pixelformula/Instagram

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com