Cele mai eficiente metode pentru curățarea burețelului de fond de ten

Îți speli zilnic burețelul cu tot felul de săpunuri sau șampoane, dar pare că petele de fond de ten vor rămâne acolo pe vecie? Nu îl arunca, încă mai există speranțe pentru el. Uite cele mai eficiente metode care sigur vor îndepărta și cele mai încăpățânate pete de pe burețelul tău.

Beautyblender-ul, micul accesoriu roz al oricărui make-up artist, a devenit un accesoriu esențial pentru fiecare pasionată de make-up pe bună dreptate: este atât de fin încât fondul de ten se aplică cât ai clipi, extrem de uniform, iar forma lui ca de ou permite aplicarea chiar și în cele mai ascunse colțuri ale feței. Totuși, oricât l-am iubi pentru ceea ce face, îl detestăm din tot sufletul când vine vorba de curățarea lui.

Cu fiecare folosire, produsele de machiaj, sebumul și impuritățile se adună pe el, iar curățarea lui zilnică este imperios necesară. Nu ar fi o problemă nici măcar asta, însă se curăță atât de greu încât de fiecare dată rămânem cu frustrarea că nu am reușit să îl facem să arate imaculat (plus gândul că bacteriile încă au toate șansele să se formeze în interior din cauza fondului de ten rămas captiv acolo).

Pentru că știm cât de enervant este să vezi că petele nu dispar de pe el, am strâns cele mai eficiente metode pentru curățarea burețelului de fond de ten și ți le împărtășim mai jos.

1. Spală-l imediat după ce l-ai folosit!

Nu lăsa să treacă nici măcar o oră dacă vrei ca fondul de ten să nu se fixeze în burețel. Gândește-te la asta: atunci când aplici fondul de ten pe față, în primele minute încă se transferă ușor, însă după ce s-a fixat bine pe față, doar un demachiant bun îl poate curăța în întregime. La fel se întâmplă și pe burețelul tău. Imediat ce ai terminat aplicarea fondului de ten, fă o pauză în rutina ta de machiaj, mergi și spală burețelul și abia apoi poți continua.

2. Folosește soluțiile speciale de curățare de la Beautyblender.

Lichid pentru curățare Beauty blender Blender cleanser, 69 lei.

Creatorii miraculosului burețel s-au gândit și la o soluție pentru curățarea lui. Au ținut cont de structura lui, așadar formula este perfectă pentru a curăța burețelul în profunzime, fără însă a fi prea dură pentru a-l deteriora.

3. Detergentul de vase este de mare ajutor.

Probabil nu te-ai gândit la asta, însă detergentul de vase are puterea de a dizolva grăsimile mai ușor decât orice alt săpun. Și cum majoritatea fondurilor de ten au formule pe bază de ulei, acesta este soluția pentru curățarea lor și totodată a sebumului care se transferă pe burețel. Atenție însă: detergentul de vase nu are ingrediente testate pentru a fi sigure la contactul cu pielea sensibilă a feței, așa că după ce ai scăpat de pete cu ajutorul detergentului de vase, spală burețelul și cu un săpun blând și clătește-l bine.

4. Încearcă o curățare dublă.

Ce faci atunci când ai o pată dificil de scos de pe haine? Le lași la înmuiat. Aceeași regulă se aplică și pentru burețelul de fond de ten. Lasă-l la înmuiat într-un demachiant pe bază de ulei (demachiant bifazic) sau chiar într-un ulei pentru față – acesta va elibera produsul rămas în burețel – apoi clătește-l cu un săpun obișnuit.

5. Taie din burețel.

Probabil te doare sufletul numai la gândul tăierii prețiosului tău burețel, dar gândește-te: decât să îl arunci pentru că nu mai poți scoate petele, mai bine îl tai pe jumătate și descoperi noi laturi curate ale sale, pe care le poți folosi în siguranță. Această metodă ar trebui să fie ultima ta soluție, în cazurile în care burețelul nu se mai curăță.

6. Depozitează-l corect.

Lasă-l mereu să se usuce complet într-un spațiu deschis aerisit, niciodată într-un recipient sau pungă de plastic (mediul umed este cel mai propice pentru dezvoltarea bacteriilor).

Acum că știi toate astea, îți propunem să arunci un ochi în galeria foto unde am inclus și alte variante de burețel față de clasicul Beautyblender. Ia-o de la zero cu unul nou și îngrijește-l corect!

Foto: Shutterstock

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro