Coafuri pentru păr drept

Cele mai chic coafuri pentru părul drept, ideale pentru petrecerile verii

Părul drept poate fi la fel de spectaculos precum niște beach waves, totul stă în alegerea coafurilor potrivite. Însă cum îl faci să reziste drept pe toată durata nopții, mai ales că vrei să profiți din plin și să dansezi până în zori? Îți împărtășim câteva trucuri utile și te inspirăm cu cele mai glam coafuri pentru părul drept!

Cum vara este în toi și petrecerile din acest sezon sunt cele mai spectaculoase, vrei să te asiguri că și tu vei fi o apariție la fel de spectaculoasă. Ți-ai ales deja ținuta sexy, dar lejeră, care să îți permită să te miști în voie toată noaptea, ți-ai pus la bătaie toate produsele waterproof din arsenal pentru un machiaj ultra-rezistent și acum a mai rămas doar alegerea coafurii. Alege să ieși din tipare și optează pentru o coafură cu păr drept în defavoarea buclelor beach waves, atât de populare vara.

Însă părul drept vine cu multe provocări: cum obții o îndreptare perfectă, cum îl faci să reziste drept toată noaptea și, mai ales, ce coafură să alegi pentru a nu arăta plictisitor? Aici intervenim noi și te ajutăm cu cele mai utile trucuri și recomandări pentru a bifa cu brio toate cele trei provocări.

Cum îl pregătești înainte de îndreptare

Părul drept arată cel mai bine atunci când părul este sănătos și strălucitor. Pregătirea lui începe chiar din timpul spălării: nu folosi un șampon dur (cum sunt cele clarifiante sau cele pentru volum), care să îl curețe mult prea agresiv și aplică obligatoriu un balsam care să netezească cuticula firului de păr. Cea mai mare greșeală pe care o poți face împotriva părului tău este să îl freci cu prosopul. Firul de păr are în mod natural o structură perfect netedă, precum un pai, însă atunci când îl freci cu prosopul aceasta se înăsprește, iar structura începe să semene cu cea a unui con de brad. În acel moment, suprafața părului nu va fi uniformă și nu va mai putea reflecta lumina. Dacă vrei un păr strălucitor, doar strânge-l în prosop, fără să îl freci.

Cum îl îndrepți corect

Înainte să ajungi la folosirea plăcii, părul trebuie uscat în totalitate. Este binecunoscut faptul că placa deteriorează destul de mult părul, însă, din fericire, tehnologia a evoluat și ne putem îndrepta atenția spre aparate de stilizat care protejează structura firului de păr menținându-i strălucirea și hidratarea naturală. Noi ne-am pus încrederea în placa Premium Care Brush&Straight, de la Rowenta, care are ca scop, pe lângă îndreptarea perfectă a părului, îngrijirea acestuia. Probabil te întrebi cum ar putea face o placă de păr asta. Ce diferențiază noua placă Rowenta de alte produse de acest gen sunt perii naturali cu care este dotată placa pe margini. Aceștia ajută la separarea perfectă a firelor de păr și îl întind blând în același timp, fără riscul ca firele să facă vreun nod și să se rupă, iar frecarea creată între firele de păr și perii naturali ai periei produc rezultate strălucitoare și păstrează părul sănătos. La sănătatea părului contribuie și învelișul cu cașmir, cheratină și ulei de argan, care permite un transfer perfect de căldură și o alunecare optimă, pentru un păr mai strălucitor.

Totuși, pe lângă menținerea sănătății părului, este important și ca aspectul coafurii să fie cel dorit. Placa Premium Care Brush&Straight are plăci mobile, ceea ce permite o întindere eficientă, dintr-o singură mișcare și 8 trepte de temperatură: dacă părul tău este mai fin, coafează-l la maximum 150º, iar dacă este mai aspru poți urca până la 180º. Ce urâm cel mai mult la părul drept este apariția efectului frizzy, dar această placă reușește să îl combată datorită funcției ionice. Însă, ce ne-a plăcut cel mai mult a fost faptul că perii naturali oferă un volum natural părului, un efect destul de dificil de obținut pe părul drept.

Cum coafezi părul drept

Acum că ai pregătit baza și ai un păr drept perfect, mai rămâne doar să alegi coafura care te va scoate din anonimat la petrecerea din seara aceasta. Noi te inspirăm cu 3 idei super chic, foarte în vogă în acest sezon și foarte simplu de realizat. Nu ne complicăm pentru că ne dorim să lăsăm părul drept și strălucitor să fie vedeta coafurii!

1. O coadă ponytail înaltă

 


2. O coadă joasă accesorizată

 

We only have 2 gold metal pony cuffs left & 1 in silver. Visit our website by clicking the link in our bio! #classyrebel

O postare distribuită de Classy Rebel™ By @Jezzi.b (@classy.rebel) pe

3. Un half-bun messy

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro